Terrassencampings

landen in Europa België Denemarken Duitsland Frankrijk Italië Kroatië Luxemburg Nederland Oostenrijk Portugal Slovenië Spanje Tsjechië Zwitserland
* Alleen landen met aanbod zijn klikbaar.
Geniet van de sfeer en het vaak mooie uitzicht

Er zijn veel soorten indelingen mogelijk op een camping, een terrassencamping is hier een voorbeeld van. Hier vindt u de kampeerplaatsen op verschillende niveaus. Wanneer er een heuvelachtig terrein is, zijn de terrassen ideaal om er voor te zorgen dat de plaatsen niet schuin zijn. Zo kunt u dus comfortabel kamperen en tegelijkertijd genieten van het vaak mooie uitzicht, door de hogere ligging.

De meeste terrassencampings zult u uiteraard vooral vinden in gebieden met veel reliëf, zoals in het zuiden van Frankrijk. Maar ook in ons overwegend vlakke Nederland zijn er meerdere campings met terrassen, gelegen op een heuvel of bijvoorbeeld in de duinen. Zo kijkt u vanaf uw plek niet direct tegen andere tenten of caravans aan, maar hebt u een uitzicht over de prachtige omgeving.

Misschien overbodig om te zeggen maar terrassencampings zijn vanzelfsprekend minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of om een andere reden moeite hebben met lopen op een hellend terrein.

Frankrijk

Een terrassencampingErg veel terrassencampings liggen in Frankrijk, niet zo gek omdat daar natuurlijk veel bergen en heuvels te vinden zijn. Bijvoorbeeld in de Dordogne, hier kijkt u vanaf de campings vaak uit op valleien, beboste heuvels en kabbelende riviertjes. Een prachtig plaatje waar u van geniet zodra u 's ochtends uw tent, caravan, chalet of ander vakantieverblijf uitstapt. Tijdens het ontbijt geniet u van de heerlijke rust en het gevoel van vrijheid. Dit is ook mogelijk in de Midi-Pyrénées of noordelijker in bijvoorbeeld Pays de la Loire. U verblijft op verschillende niveaus, maar toch is er op de campings net zo veel gezelligheid als op andere campings, of misschien zelfs wel meer. Uw 'terras-buren' kunt u makkelijk leren kennen, het schept een gevoel van saamhorigheid terwijl u tegelijkertijd veel privacy hebt.

Italië

Camping C'Era Una Volta is een terrassencampingOok in het mooie Italië hebt u ruime keuze uit terrassencampings. Bijvoorbeeld een camping in het romantische, Toscaanse heuvellandschap. De heuvels zijn één van de karakteristieke kenmerken van Toscane, met de bossen en prachtige cipressen tussen de weidevelden. En hier middenin kunt u verblijven, zonder last te hebben van de schuine hellingen waarbij u scheef in bed zou moeten liggen. Door de terrassen staat alles recht en kunt u genieten van een heerlijke vakantie. Ook rond het populaire Gardameer vindt u veel reliëf en daarom ook veel campings met verblijfplaatsen op verschillende niveaus.

Sportieve vakantie

Omdat deze campings liggen in gebieden met reliëf, zijn deze campings vaak zeer geschikt voor een sportieve vakantie. Trek een goed paar wandelschoenen aan en maakt een tocht door de duinen, bergen of heuvels. Telkens geniet u van een bijzonder uitzicht en u hoeft niet eerst met de auto naar een mooie plek voor het begin van uw wandeling. Ook liefhebbers van mountainbiken, hiken, klimmen en meer, zullen genieten van een vakantie op één van de vele terassencampings. Deze vindt u in meer of mindere mate door heel Europa.