Steden Oostenrijk

Wenen, soms ook wel Vienna genoemd, is de grootste stad en tevens de hoofdstad van Oostenrijk. Ook is Wenen zelf één van de negen deelstaten van Oostenrijk. Wenen staat ook vaak bij de bovenste plekken van meest leefbare steden ter wereld.
Datum 1 June 2015
Salzburg is een stad in Oostenrijk en de hoofdstad de gelijknamige deelstaat. De stad is met drie universiteiten een populaire stad onder studenten dat voor veel levendigheid zorgt. Ook is het historische stadscentrum relatief goed door de oorlogen gekomen waardoor veel gebouwen nog in goede staat verkeren. Voor klassieke muziekliefhebbers is dit een belangrijke plaats omdat Salzburg de geboortestad is van Mozart. Ook heeft Salzburg een mooie omgeving die veel mensen trekt.
Datum 1 June 2015
Innsbruck is een stad in Oostenrijk en de hoofdstad van de deelstaat Tirol. De stad is gebouwd in een brede vallei die tussen hoge bergen ligt. Hierdoor is het een ideale plek voor wintersport waarvoor Innsbruck ook al internationaal voor is genomineerd. In 1976 zijn de Olympische winterspelen in de stad gehouden. De naam van de stad betekend eigenlijk "brug over de Inn".
Datum 1 June 2015