Verona

Datum plaatsen bericht 20 March 2015
Categorie van het artikel Steden Italië

Verona is een stad een Noord-Italië, het ligt ten oosten van Milaan en ten westen van Venetië. Sinds 2000 staat de binnenstad van Verona op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Door de stad stroomt een rivier met de naam Adige. Over deze rivier zijn veel bruggen gebouwd. Door de gunstige ligging van de stad ten opzichte van Centraal-Europa, gaat er veel transport van goederen door Verona heen.

De geschiedenis

Een markt tussen historische gebauwen in VeronaDe stad was al in de Romeinse tijd belangrijk. De Romeinen gebruikten Verona vooral als uitvalsbasis voor hun veldtochten naar het Noorden, over de Alpen. Verona heeft na Rome de meeste historische gebouwen uit de Romeinse tijd.
De stad moest in 1239 herbouwd worden als gevolg van een grote overstroming. Bij de stad wordt al ontzettend lang groene aarde gevonden 'terre verte' genoemd. Deze wordt al sinds de oudheid gebruikt voor muur en plafondschilderingen, de zogenaamde fresco's. Ook een rood gesteente werd rond Verona gewonnen, Rosso di Verona. Dit gesteente werd bij veel belangrijke gebouwen in de regio Verona gebruikt.

Bezienswaardigheden

Amfitheater Arena di VeronaVerona heeft ontzettend veel historische gebouwen, bruggen, pleinen, theaters en nog veel meer. Maar een van de belangrijkste is de Arena di Verona. Dat is de op twee na grootste Romeinse amfitheater. De Arena is een van de best bewaarde amfitheaters en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt. Voor een groot deel kun u zelfs nog plaats nemen op de stenen zitplaatsen.

De stad staat ook bekend om bekende liefdes verhaal Romeo en Julia. Julia heeft daadwerkelijk in Verona gewoond en haar huis is nog steeds te bezichtigen. Ook het voetbal is belangrijk in de stad. De club heeft namelijk 2 professionele voetbalclubs, Hellas Verona en Chievo Verona. Wanneer de teams tegen elkaar spelen geeft dat een mooie stadsderby met veel rivaliteit.

Verona is een mooie bestemming voor een dagtocht / uitje vanuit uw camping in Trentino - Dolomieten, Lombardije, Gardameer, Emilia Romagna en Adriatische Kust in Italië.

De meest bezochte campings in de regio

Plaats:
Klik hier om naar deze camping te gaan