La Spezia

Datum plaatsen bericht 6 July 2015
Categorie van het artikel Steden Italië

La Spezia is een Italiaanse in de regio Ligurië, het is ook de hoofdstad van de provincie. La Spezia ligt tussen de steden Genua en Pisa. De stad is heeft een belangrijke haven op commercieel gebied maar is ook zeer belangrijk voor de Italiaanse marine.

De geschiedenis

Het gebied waar La Spezia ligt is al sinds de prehistorie bewoond. Na de val van het Genua als een supermacht begon de stad zich goed te ontwikkelen volgens de richtlijnen van een hoofdstad van Ligurië. De invloeden van deze tijd zijn nog steeds zichtbaar in de stad, dit is zowel aan het stratenplan als de architectuur van verschillende gebouwen te zien. Bij de stranden van La Spezia is ook nog steeds de historie te zien, gegraveerde stenen bijvoorbeeld.

In 1861 maakte La Spezia een grote ontwikkeling door, de overheid had de stad namelijk aangewezen om er een groot marinearsenaal te bouwen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog capituleerde Italië waardoor deze haven in de handen van de Britten. De Duitsers wilden de vloot van de haven redden maar kwamen te laat. De overgebleven Italiaanse kapiteins werden geëxecuteerd door de Duitsers. Toen de Tweede Wereldoorlog ten einde was gekomen, werd de haven van La Spezia een centraalpunt van overlevenden van de concentratiekampen.

De bezienswaardigheden

La Spezia ligt in Ligurië, zeer dicht bij de Toscaanse grens, hierdoor heeft de stad een gunstige ligging als vakantiebestemming. De plaats is een vrij moderne stad vergeleken met andere Italiaanse steden. Toch zijn er genoeg factoren die de stad een mooie plaats maken. Het moderne van de stad zorgt er namelijk ook voor dat alles goed te bereiken is. Ook de stranden en de haven zijn leuk voor toeristen, deze zijn nog niet echt ontdekt door het grote toeristen. Dit maakt de stad ook weer aantrekkelijk voor mensen die de drukte willen ontlopen en de Italiaanse sfeer willen proeven. Het landschap rond La Spezia is erg veelzijdig. De plaats ligt namelijk aan de zee maar ook vlakbij mooie bergen. Deze bergen zijn een mooie plek om te wandelen of te fietsen, ook buitenactiviteiten in de omgeving zijn zeer populair.