Steden Italië

La Spezia is een Italiaanse in de regio Ligurië, het is ook de hoofdstad van de provincie. La Spezia ligt tussen de steden Genua en Pisa. De stad is heeft een belangrijke haven op commercieel gebied maar is ook zeer belangrijk voor de Italiaanse marine.
Datum 6 July 2015
Trento, in het Nederlands ook wel Trente genoemd, is een stad in het Noorden van Italië. Trento is een vrij belangrijke stad voor de regio, vooral op het gebied van educatie, wetenschap, financieel en politiek. Ook staat de plaats er bekend om dat het, vergeleken met andere Italiaanse steden, een vrij rijke stad is.
Datum 6 July 2015
Urbino is een Italiaanse stad en is één van de twee hoofdsteden van Pesaro-Urbino. De stad zelf ligt in de regio Marche. De binnenstad van Urbino staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook wordt de stad samen met Florence als de bakermat van de Italiaanse Renaissance. Urbino is ook de geboorteplaats van Motorlegende Valentino Rossi.
Datum 17 June 2015
Napels ligt in het Italiaanse Campania. Napels is één van de oudste steden ter wereld die continu bewoond is geweest. Het historische centrum van de stad is één van de grootste ter wereld met een geschiedenis van 2700 jaar. Ook staat de stad bekend om de pizza, die is namelijk in Napels uitgevonden. Het voetbal speelt een belangrijke rol in de stad, Napels is namelijk het thuis van voetbalclub SCC Napoli.
Datum 19 May 2015
Arezzo is een stad in het Italiaanse Toscane. Het is tevens de hoofdstad van de provincie Arezzo. Bij verblijf op een camping in de omgeving van deze gezellige, en erg mooie, stad kan een bezoek eraan niet achterwege blijven.
Datum 19 May 2015
Lucca is een Italiaanse stad gelegen in Toscane. De stad ligt aan de rivier de Serchio. De stad staat bekend om haar stadsmuren uit de periode van de Renaissance.
Datum 15 April 2015
Florence, ook wel Firenze genoemd is de hoofdstad van de regio Toscane en de provincie Florence. De stad ligt aan de rivier Arno. Florence is een van de belangrijkste steden in de Renaissance geweest, zeker in Italië. In geen enkel andere Italiaanse stad vind je zoveel terug van de Renaissance als in Florence.
Datum 1 April 2015
Portoferraio is de grootste stad op het eiland Elba. Hier woont bijna de helft van de bevolking van het eiland. Vanwege het heuvelige terrein zijn bijna alle gebouwen gelegen op de hellingen van een stuk land die aan drie kanten omgeven is door water.
Datum 24 March 2015
Turijn is op Milaan de grootste stad van Noord-Italië. Ook is het de hoofdstad van de provincie Turijn en de regio Piëmont. Het is een stad met, zoals de meeste Italiaanse steden, een rijke geschiedenis die ook nu nog overal in de stad terug is te vinden. Maar Turijn is ook een moderne winkelstad met o.a. de chique winkelstraat Via Roma.
Datum 24 March 2015
Milaan is de tweede stad van Italië. De stad licht midden in de Povlakte. Daar komt ook de naam Milaan vandaan, het is namelijk afgeleid van Mediolanum. Dit betekent: in de midden van de vlakte. Naast een rijke historie en vele bezienswaardigheden staat Milaan natuurlijk ook bekend als winkelstad
Datum 24 March 2015
Siena ligt in Toscane, en is de hoofdstad van de provincie Siena. Door het zeer goed behouden middeleeuws stadsbeeld en haar geschiedenis behoort de stad tot één van de belangrijkste toeristische trekkerpleisters van Italië.
Datum 23 March 2015
Parma ligt in de regio Emilia-Romagna. Natuurlijk is de stad mede bekend om haar eten. Zo kent bijna iedereen wel de Parmezaanse ham en Parmezaanse kaas. Ook heeft de stad een aparte architectuur en muziek. Het landschap rond Parma staat bekend om haar schoonheid.
Datum 23 March 2015
Genua is de hoofdstad van de regio Ligurië. Het is een van de grootste Europese steden, en de grootste havenstad van Italië. De stad heeft de bijnaam La Superba, wat "De Trots" betekend. Dit komt door haar grootse verleden en haar indrukwekkende bezienswaardigheden.
Datum 22 March 2015
Bologna is de grootste en tevens de hoofdstad van de regio Emilia-Romagna. De stad staat op de zevende plaats van steden met het meeste aantal inwoners in Italië. De stad herbergt ook de eerste universiteit ter wereld, die al in 1088 werd gebouwd.
Datum 20 March 2015
Verona is een stad een Noord-Italië, het ligt ten oosten van Milaan en ten westen van Venetië. Sinds 2000 staat de binnenstad van Verona op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Datum 20 March 2015
Venetië is de hoofdstad van de regio Veneto en de provincie Venetië. De stad is bekend om haar centrum en kanaaltjes en heeft een belangrijke rol gespeeld in de wereldgeschiedenis. Sinds 1987 staat Venetië op de lijst van werelderfgoed van UNESCO.
Datum 20 March 2015