Marseille

Datum plaatsen bericht 28 July 2016
Categorie van het artikel Steden Frankrijk

Marseille is één van de grootste steden van Frankrijk. Het ligt in de prachtige Provence, in het departement Bouches-du-Rhône en de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Het is een echte havenstad, gelegen aan de middellandse zee en vanwege de prachtige architectuur en authentieke schoonheid een echte toeristische trekpleister. Ook als uw camping iets verder weg ligt is het nog de moeite waard om de reis naar deze stad te maken.

De bezienswaardigheden bekijken met de Hop On - Hop Off Bus

Als je niet te veel tijd verdoen met lopen om de bezienswaardigheden van Marseille te bekijken, dan pak je de ‘Hop On - Hop Off Bus'. Deze bussen zijn speciaal voor toeristen. De route loopt langs 13 stoppunten waar je kunt uit- en instappen. Onderweg kun je in meerdere talen informatie krijgen.

Le Panier

Le Panier

Als je de kans krijgt, ga dan eens naar ‘Le Panier’. Dit is één van de oudste wijken van de stad en is nu uitgegroeid tot een gave kunstenaarswijk. Lopend door de straatjes kom je langs heel veel leuke kunstgalerijen en-ateliers waar de kunstenaars nog druk bezig zijn. Overal waar je kijkt word je overspoeld door de kleurrijk beschilderde muren, ook wel ‘street art’ genoemd. Je kunt hier het beste te voet naar toe gaan, want dan kun je dankzij trappen de hoogteverschillen beter overbruggen. Wil je liever gewoon lekker rondsnuffelen in winkeltjes en boetiekjes, dan kun je hier ook prima terecht.

Notre Dame de la Garda.

De Notre Dame de la Garde in Marseille

Notre Dame de la Garde is een basiliek die door de inwoners wordt gezien als de beschermster van de stad. Het is een prachtige basiliek, met hoge klokkentorens van wel zestig meter hoog waarop de Heilige Maria met kindje Jezus te zien is. Vanaf deze prachtige basiliek heb je het mooiste uitzicht op de stad. De Notre Dame de la Garda is meteen de meest bezochte plek van Marseille. Het gebruikte marmer en porfier zijn afkomstig uit Italië en de basiliek is gebouwd in Romeins-Byzantijnse stijl.

Vieux Port

Vieux Port

Verder kun je nog naar Vieux Port, het kloppende hart van de stad Marseille. Het is een oude haven met veel verschillende vissersboten en pleziervaartuigen. In de omgeving zijn veel horecagelegenheden. Dus als je wilt genieten van de verse vis, mosselen en natuurlijk van bouillabaisse (een typische vissoep uit Marseille) dan ben je hier op de juiste plek. De haven is tijdens de tweede wereld oorlog vrijwel compleet vernield. Maar gelukkig is deze in de loop der jaren gerenoveerd.