Cannes

Datum plaatsen bericht 3 August 2016
Categorie van het artikel Steden Frankrijk

Cannes ligt aan de Côte d’Azur, in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur en het departement Alpes-Maritimes. Als je van plan bent langs de boulevard te verblijven moet je wel rekening houden met een hoog prijskaartje. Vooral in het meest westelijke deel van de boulevard. Zit je op een camping in de buurt van deze stad, dan is een bezoek zeker aan te raden.

Niet voor de kleine beurs

Er is van alles te doen in Cannes, een bezoekje aan de boulevard met de prachtige jachthavens kan zeker niet ontbreken. Ook kun je hier uitstekend shoppen, de meeste grote merken hebben hier een eigen filiaal. Neem wel een dikke portemonnee mee als je dit van plan bent, want het is niet goedkoop. Nog een tip als je wilt gaan eten in een restaurant in Cannes en niet de hoofdprijs wilt betalen, ga dan naar de zijstraten, daar betaal je namelijk alleen het eten en niet voor de locatie.

De Lérins eilanden.

Met een veerboot kun je naar het veel bezochte eiland Sainte-Marguerite. Dit is één van de vijf meest bezochte eilanden rond Cannes. Deze vijf eilanden worden ook wel de Lérins eilanden genoemd. Op het eiland Sainte-Marguerite kun je het Musee de la Mere bekijken. Een deel van dit eiland is gereserveerd voor dit museum. Je kunt hier op de eerste verdieping van het eiland oude bevindingen zien die afkomstig zijn van wrakken. Daarnaast worden hier ook verschillende en toepasselijke workshops gegeven voor kinderen en volwassenen. Op de begane grond vindt je de geDe Abdij van Lérinsvangenissen, waar de mysterieuze man met het ijzeren masker gezeten heeft.

Er zijn nog vier andere eilanden. De La tradeliére en Saint-Ferréol zijn onbewoond. Het eiland Sain-Honorat deze staat bekend als het eiland van de monniken. Hier vindt je de vijftiende eeuwse Abdij van Lérins. Dit is ook een echte toeristische trekpleister om zijn groene en bosrijke gebieden.

Festival d’Art Pyrotechnique de Cannes.

Sinds 1998 wordt er elk jaar in juli en augustus een vuurwerkfestival georganiseerd, bekend onder de naam Festival d’Art Pyrotechnique de Cannes. Op een kuststrook van 400 meter wordt de hele stad opgelicht door de daarvoor gezochte vuurwerkkunstenaars. Het evenement trekt iedere avond zo’n 200.000 toeschouwers. Dit wil je toch zeker niet missen? De weerspiegeling van het vuurwerk op het water en de geluidseffecten maken het helemaal af.