Steden Frankrijk

Cannes ligt aan de Côte d’Azur, in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur en het departement Alpes-Maritimes. Als je van plan bent langs de boulevard te verblijven moet je wel rekening houden met een hoog prijskaartje. Vooral in het meest westelijke deel van de boulevard. Zit je op een camping in de buurt van deze stad, dan is een bezoek zeker aan te raden.
Datum 3 August 2016
Marseille is één van de grootste steden van Frankrijk. Het ligt in de prachtige Provence, in het departement Bouches-du-Rhône, regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Het is een echte havenstad aan de middellandse zee en vanwege de prachtige architectuur en authentieke schoonheid een echte toeristische trekpleister.
Datum 28 July 2016
Uzès is een stadje in Zuid-Frankrijk, het ligt in de regio Languedoc-Roussillon, in het departement Gard. Elke zaterdag wordt er in het stadje de bekende markt van Uzès gehouden. Verder is Uzès de zetel van het hertogdom L'Uzège.
Datum 24 August 2015
Limoges is een Franse stad, gelegen in in de regio Limousin en het departement Haute-Vienne. De plaats staat bekend om de productie van hun 19e eeuwse porselein, eiken vaten voor de productie van Cognac en religieuze voorwerpen.
Datum 6 July 2015
Sarlat is een Frans stadje in de regio Aquitaine en het departement Dordogne. Het stadje staat bekend om de middeleeuwse binnenstad waar ook de middeleeuwse sfeer nog te proeven is. Op elke zaterdag is er een erg gezellige markt in Sarlat waar veel dingen te koop zijn, onder andere typische streekproducten.
Datum 29 June 2015
Bayonne is een stad gelegen in het Zuid-Westen van Frankrijk. De stad behoort tot de regio Aquitaine en het departement Pyrénées-Atlantiques. Bij de stad komen de rivieren de Adour en de Nive samen. Ook ligt de stad dicht bij de Atlantische Oceaan en bij de Pyreneeën, dit is één van de redenen waarom de streek en de stad ideaal voor een vakantie zijn.
Datum 29 June 2015
Nîmes is een Franse stad in de regio Languedoc-Roussillon en de hoofdstad van het departement Gard. De stad ligt tussen de Middellandse Zee en de bergen van de Cevennen in. Hierdoor is het een populaire vakantiebestemming vanwege de combinatie tussen zee en een prachtig landschap. Nîmes wordt vaak het Rome van Frankrijk genoemd vanwege de Romeinse invloeden die er nog steeds goed te zien zijn.
Datum 10 June 2015
Nice is een prachtige stad in het Zuid-Oosten van Frankrijk. De stad ligt aan de Middellandse Zee in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur en het departement Alpes-Maritimes, waar het ook de hoofdstad van is. Nice is de op vier na grootste stad en de op één na grootste stad aan de Middellandse Zee van Frankrijk.
Datum 13 April 2015
Ajaccio is de grootste stad op het eiland Corsica. Ajaccio is ook de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte die geboren is in Maison Bonaparte dat tegenwoordig nog steeds geopend is om te bezoeken.
Datum 12 April 2015
Saint-Tropez is een bekende plaats in Zuid-Oost Frankrijk, het ligt in de regio Provence-Alpez-Côte d'Azur en het departement Var. Tot voor een eeuw geleden was het een vissersdorp en een militaire vestiging. Nu is het een luxe badplaats met stranden en havens. Veel bekende personen brengen er hun vakantie door. Luxe jachten, luxe appartementen, dure clubs, ideaal voor mensen die veel geld hebben.
Datum 9 April 2015
Fréjus is een plaats in Zuid-Oost Frankrijk, gelegen in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur en het departement Var. Het is een gezellig badplaats is aan de Middellandse Zee met een middeleeuws karakter. Deze combinatie maakt Fréjus erg aantrekkelijk voor toeristen. Je kunt er heerlijk kunt genieten van het strand en de zon, maar je kunt er ook van de prachtige historie die nog steeds in de stad terug te vinden is.
Datum 9 April 2015
Reims is een stad in de regio Champagne-Ardenne, in het departement Marne. De stad speelde een belangrijke rol in de monarchie van Frankrijk omdat in deze stad de koningen altijd de ceremoniële kroning ondergingen. Reims is één van de drie grootste productiesteden van champagne, een belangrijk en kenmerkend Frans product.
Datum 8 April 2015
Privas is een Franse plaats in de regio Rhône-Alpes en het departement Ardèche. De stad is in de Romeinse tijd als een klein dorpje opgericht. Daarna is de stad rond de St. Thomas kerk verder uitgebouwd. In de 13e eeuw werd er een kasteel in het stadje gebouwd en werd de stad ommuurd. Helaas is hier niets meer van te zien omdat het door aanvallen compleet verwoest is.
Datum 8 April 2015
Toulon ligt in Zuid-Frankrijk, in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Het is de hoofdstad van het departement Var. Toulon is een grote militaire haven basis van het Franse leger. Doordat de stad aan een haven ligt is het zeer belangrijk voor de scheepsbouw en visserij.
Datum 8 April 2015
Grenoble is een stad in Zuid-Oost Frankrijk. De plaats ligt aan de voet van de Alpen in de regio Rhône-Alpes en het departement Isère, op de plaats waar de rivieren de Drac en de Isère samenkomen. Het de grootste stad van het hele Alpengebied is en helemaal omgeven door bergen, iets dat voor een prachtig uitzicht zorgt.
Datum 7 April 2015
Dijon is een Franse stad in het oosten van het land. De stad is de hoofdstad van de regio Bourgondië en het departement Côte-d’Or. Dijon staat onder andere bekend om de mosterd die uit de stad komt maar heeft ook mooie bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Dijon, het Musée des Beaux-Arts en De Notre-Dame van Dijon.
Datum 7 April 2015
Nantes is een stad is West-Frankrijk. Het is de hoofdstad van de regio Pays-de-la-Loire en het departement Loire-Atlantique. De stad ligt aan de rivier de Loire en is het economische en culturele centrum van de regio. Als u verblijft op een camping in de omgeving van Nantes is een bezoek aan deze stad zeker aan te raden.
Datum 7 April 2015
Montpellier is een stad in Zuid-Frankrijk en de hoofdstad van de regio Languedoc-Roussillon en het departement Hérault. De stad staat op de achtste plaats van grootste steden van Frankrijk.
Datum 7 April 2015
Lyon is een stad in het Oosten van Frankrijk en de hoofdstad van de regio Rhône-Alpes en het departement Rhône. Het is de op twee na grootste stad van Frankrijk. Lyon is voor veel mensen ook bekend vanwege de voetbalclub Olympique Lyon. De stad is op bijna alle gebied belangrijk voor Frankrijk. Zo is de stad een economisch centrum, technisch vaardig en heeft het belangrijke scholen. Daarnaast is de stad ondermeer belangrijk op gebied van industrie, toerisme en transport.
Datum 3 April 2015
Lourdes is een kleine Franse stad gelegen in de regio Midi-Pyrénées en het departement Haute-Pyrénées. Het stadje staat bekend van de Mariaverschijningen en is al jaren een druk bezocht bedevaartsoord.
Datum 3 April 2015
Saint-Étienne is een stad in Midden-Oost Frankrijk. De stad is de hoofdstad van het departement de Loire. De stad ligt aan de grote weg die Toulouse met Lyon verbind.
Datum 3 April 2015
Toulouse is een stad in Zuid-Frankrijk en is de hoofdstad van het departement Haute-Garonne en de regio Midi-Pyrénées. Naast het grootste lucht- en ruimtevaart centrum van Europa herbergt het ook één van 's werelds oudste universiteiten en de op 3 na grootste universiteit van Frankrijk.
Datum 1 April 2015
Orléans is een Franse stad, gelegen in het centrum van het land op zo'n 130 km van Parijs. Het is de hoofdstad van de regio Centre en het departement Loiret. Orléans ligt aan de rivier de Loire. De in de Verenigde Staten gelegen stad New Orleans is naar deze gemeente vernoemd.
Datum 31 March 2015
Rouen is een stad in Noord-West Frankrijk. De stad ligt in de regio Normandië en is de hoofdstad van het departement Haute-Normandie. De stad wordt doorsneden door de rivier de Seine. Ook is het één van de belangrijkste havensteden van Frankrijk.
Datum 31 March 2015
Metz is een stad in Noord-Frankrijk. Het is de hoofdstad van de regio Lorriane, ook wel Lotharingen genoemd, en het departement Moselle. De stad ligt aan de oever van de rivier de Moezel. Deze Franse stad is door haar ligging bij de grens van zowel Duitsland als Luxemburg is ook goed bereikbaar vanuit campings in de grensstreek van deze landen.
Datum 31 March 2015
Brest is een stad in Noord-West Frankrijk, gelegen in het departement Finistère, regio Bretagne. Brest werd in de middeleeuwen belangrijk, dat kwam door het kasteel die er stond. De stad heeft enkele elite scholen met onder andere het École Navale, de Franse Marine Academie. Brest is dan ook de op één na belangrijkste militaire haven van Frankrijk.
Datum 31 March 2015
Lille, ook wel Rijsel genoemd, is een stad in Noord-Frankrijk en de hoofdstad van Frans-Vlaanderen, de regio Nord-Pas-de-Calais en het Departement du Nord. De stad is het centrum van een dichtbevolkt gebied bij de Frans-Belgische grens is van vroeger uit zeer belangrijk in de textielindustrie. De universiteit zorgt voor nog meer invloed.
Datum 28 March 2015
De in het noord-oosten van Frankrijk Nancy gelegen stad Nancy ligt in het departement Meurthe-et-Moselle en de regio Lorraine, ook wel Lotharingen genoemd. Het motto van de stad is "Non Insultus Premor", dat betekent, “Ik ben niet ongestraft aangeraakt”. Dit verwijst naar de distel, het symbool van Lorraine.
Datum 26 March 2015
Le Havre is een havenstad gelegen in het departement Seine-Maritime in de regio Haute-Normandie. Het ligt aan de monding van de rivier De Seine. Le Havre heeft na Marseille de grootste haven van Frankrijk maar heeft wel de grootste containerhaven van Frankrijk. In 2005 werd het centrum van Le Havre door de UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst.
Datum 25 March 2015
Straatsburg in de hoofdstad van de regio Elzas in het Noord-Oosten van Frankrijk. De stad ligt aan de rivier de Rijn, dit is meteen de landsgrens want aan de overkant van de rivier ligt Duitsland. De stad is als gevolg van oorlogen vaak een Duitse als Franse stad geweest. De Duitse invloeden is aan de gebouwen in de stad goed terug te vinden.
Datum 25 March 2015