Steden Duitsland

Trier is een Duitse stad, gelegen in de deelstaat Rijnland-Palt, aan de oever van de Moezel en vlakbij de Luxemburgse grens. Trier is de oudste stad van Duitsland en is thuis van een universiteit en nog veel meer belangrijke instellingen.
Datum 6 September 2015
Berlijn is de hoofdstad en grootste stad van Duitsland, ook is Berlijn een eigen deelstaat. De stad ligt in het noordoosten van Duitland en ligt aan de rivier de Spree. Berlijn is ook een echte wereldstad met grote sectoren in de dienstverlening en in de high-tech bedrijven. Geniet van de gezellige sfeer in deze geweldige stad.
Datum 10 June 2015
Neurenberg, in het Duits Nürnberg genoemd, en is de op één na grootste stad in de Duitse deeltstaat Beieren. Velen zullen de stad ook kennen van het Neurenberg-tribunaal. Hierin werden meteen na de Tweede Wereldoorlog Nazi-leiders voorgeleid en veroordeeld. Tegenwoordig is Neurenberg een gezellige stad met vele bezienswaardigheden.
Datum 5 June 2015
München is de op 2 na grootste stad van Duitsland, en de grootste stad van Beieren. De naam van de stad komt van het oude hoge Duits, toen werd de stad namelijk Munichen genoemd dat "door de monniken" betekent. Ook is de stad het thuis van grote universiteiten, musea en nog veel meer. Verder staat de stad bekend om het bier en het Oktoberfest.
Datum 28 May 2015
Keulen, ook wel Köln of Cologne genoemd, ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen en is de op drie na grootste stad van Duitsland. De stad ligt aan beide zijden van de rivier de Rijn. Het is een belangrijk cultureel centrum voor het Rijnland. De stad is namelijk thuis van veel musea en galeries. Grote toeristische trekpleister van de stad is de schitterende Dom.
Datum 15 April 2015
Stuttgart ligt in, en is de hoofdstad van de deelstaat Baden-Württemberg. Het is de op vijf na grootste stad van Duitsland. Stuttgart staat natuurlijk bekend om de autofabrieken van Mercedes-Benz en Porsche. Beide hebben er een eigen museum.
Datum 14 April 2015
Kassel is een Duitse stad gelegen in het noorden van de deelstaat Hessen. De stad ligt aan de rivier de Fulda. Bij een bezoek aan deze stad moet u zeker Bergpark Wilhelmshöhe bekijken.
Datum 14 April 2015
De Duitse stad Hannover is de hoofdstad van de deelstaat Niedersachsen (Nedersaksen). De stad ligt aan de rivier de Leine. Hier vindt het op één na grootste Oktoberfest van Duitsland plaats. De stad heeft het grootste scherpschutterfeest ter wereld en de Hannover Messe, een grote industriebeurs.
Datum 14 April 2015
Freiburg im Breisgau is een Duitse stad die meestal gewoon Freiburg wordt genoemd. De stad ligt in de deelstaat Baden-Württemberg en grenst aan het Zwarte Woud, het Schwarzwald op z'n Duits, waarom het ook bekend staat. Daarnaast is de stad bekend om haar universiteit en de aartsbisschopszetel.
Datum 13 April 2015
Frankfurt am Main, vaak gewoon Frankfurt genoemd, is de op vier na grootste stad van Duitsland en de grootste stad van de Duitse deelstaat Hessen.
Datum 13 April 2015
Bonn is een Duitse stad, gelegen aan de Rijn in de deelstaat Nordrhein-Westfalen. Bonn is na de Tweede Wereldoorlog jarenlang de hoofdstad van West-Duitsland geweest. Het is ook de geboorteplaats van de bekende componist Ludwig van Beethoven, die er in 1770 geboren is. Een dagtocht vanuit uw camping naar deze stad is zeker aan te raden.
Datum 8 April 2015
Hamburg ligt in het noorden van Duitsland, aan de rivier de Elbe. Het is de op één na grootste stad van Duitsland, en de belangrijkste havenstad van het land. De stad vormt zijn eigen deelstaat. Naast het zijn van havenstad, kent Hamburg vele vormen industrie en zijn er veel wetenschappelijke instellingen. Ook heeft het vliegvelden en een metro.
Datum 8 April 2015
Bremen vormt samen met Bremerhaven de Vrije Hanzestad Bremen en vormt daarmee een eigen deelstaat. De deelstaat ligt in Noord-Duitsland. Bremen en Bremerhaven liggen 60 kilometer van elkaar af, maar liggen wel beiden aan de rivier de Wezer. Een deel van de historische bouwwerken is in de oorlog is verwoest maar in vergelijking met andere Duitse steden is er veel historie bewaard gebleven.
Datum 8 April 2015