Steden België

Bastogne, ook wel Bastenaken genoemd, is een Belgische stad die vooral bekend staat om de Bastogne koekjes en de slag om Bastogne tijdens de Tweede Wereldoorlog. De plaats ligt in de Belgische Ardennen, binnen de provincie Luxemburg.
Datum 10 August 2015
De Belgische stad Luik ligt in de gelijknamige provincie. Dit is het Franstalige deel van België en wordt daarom ook vaak als Liège geschreven en genoemd. De regio was vroeger al belangrijk voor de industrie, en dat is het nu nog. Daarom is de stad Erg belangrijk voor de regionale economie. De stad is natuurlijk bekend door de Luikse wafel.
Datum 6 July 2015
Hasselt is een Belgische stad en de hoofdstad van de provincie Belgisch Limburg. De stad ligt aan de rivieren het Albertkanaal en de Demer. De inwoners van de plaats worden Hasselaars genoemd.
Datum 17 June 2015
Brugge is de hoofdstad en tevens de grootste stad van de Belgische provincie West-Vlaanderen. Het centrum van de stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Brugge is een havenstad waardoor het erg belangrijk is voor de Belgische economie.
Datum 1 June 2015