Campings Zwitserland

Zwitserland Berner Oberland Wallis
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Zwitserland Gebruik uw camping in Zwitserland als uitvalsbasis voor mooie wandeltochten in de Alpen of bezoek er mooie steden en musea.
Algemene informatie

Zwitserland is een prachtige bestemming voor de liefhebbers van natuur en actieve vakanties. Het hoogste punt is op ruim 4600 meter, namelijk de Dufour. Het diepste punt is in het Lago Maggiore, bij de grens met Italië. Naast de vele natuur zijn er ook veel musea zodat ook de cultuurliefhebber het naar zijn zin zal hebben.

Zien en doen tijdens uw vakantie

Behalve de mooie natuur met veel bergen heeft Zwitserland ook een aantal steden die u kunt bezoeken. Één van deze steden is Zürich, gelegen bij ... het gelijknamige meer. Hier kunt u bijvoorbeeld een aantal kerken bezoeken, naar musea, de dierentuin of gewoon een stadswandeling maken. Ook Genève ligt aan een meer en is een erg mooie stad met weer veel musea. Dan is er nog Bondsstad Bern, een stad met veel kerken, vier kastelen en een binnenstad die op de werelderfgoedlijst staat.

Centraal Zwitserland ligt, zoals de naam al laat blijken, midden in het land. Met verschillende meren zoals het meer van Luzern en het meer van Zürich. Ook dit gebied heeft veel bergen al is er ook een vlakker landschap te onderscheiden. Een bijzonder uitstapje gaat naar het biosfeerreservaat Entlebuch, hier vindt u veel verschillende diersoorten en natuur.

Één van de bergketens is het Berner Oberland, dit gebied behoort tot de Alpen en het is zelfs één van de hoogste massieven in de Alpen. Met een duidelijk verschil tussen het westen en oosten kunt u kiezen uit heftig met veel gletsjers in het oosten of het meer begaanbare westen. Ook zijn er een aantal mooie natuurverschijnselen zoals de Aareschlucht en de Trümmelbachfälle. Wilt u een indrukwekkende treinreis maken kies dan voor de Brienz-Rothorn Bahn.

Wallis is één van de gebieden waar u veel musea zult vinden, maar ook hier is er weer veel te beleven voor de natuur liefhebber. Om te wandelen is dit een topbestemming, tijdens uw tochten is het leuk om eens te stoppen bij een kaasboerderij of fruitboomgaard voor een proeverij. Erg bijzonder zijn ook de Aardpiramiden van Euseigne, dit natuurverschijnsel zal een onvergetelijke indruk achterlaten.

Regio's / streken in Zwitserland

Thema's in Zwitserland

Op zoek naar een specifiek type accommodatie, vakantie of camping in Zwitserland?