Campings Kust - Slovenië

staanplaatsen, stacaravans en glamping accommodaties

Slovenië Binnenland Kust
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Slovenië De kustlijn van Slovenië is niet al te lang, maar er zijn mooie standen en natuurparken iets landinwaarts. Voor watersporters zijn er volop mogelijkheden.

Slovenië heeft ...een korte kustlijn van bijna 50 kilometer, gelegen tussen de Italiaanse en Kroatische kust. De zee waaraan het grenst is de Adriatische Zee, hier geniet u van het heldere water. Er zijn een aantal zandstranden, maar ook waar geen zandstrand is, is het goed vertoeven.

Wanneer u een watersporter bent, zult u dit gebied als een paradijs beschouwen. Zeilen, windsurfen, kitesurfen, waterskiën en nog veel meer is hier mogelijk. Op andere plekken is het juist een fijne plek voor de natuurliefhebbers. Bezoek het Natuurpark Strunjan, een gebied met ongerepte natuur in de vorm van zee en kust, van maar liefst 4 kilometer lang. Zo’n lang ononderbroken kustgebied komt maar weinig voor. Terwijl u hier de pure natuur nog ziet, is het zoutwinningsgebied Sečoveljske Soline een mooi plaatje door menselijke invloed.

Natuurlijk zijn er ook mooie badplaatsen aan de kust, zoals Piran. Dit is een middeleeuws plaatsje en ook de Venetiaans-Gotische stijl zult u hier tegenkomen. Inderdaad, u bent aan dezelfde zee als de stad Venetië, waardoor u deze invloed tegen kunt komen. Een andere belangrijke stad aan de Sloveense kust is havenstad Koper, een voormalig eiland. Behalve Piran en Koper kunt u ook naar het mooie Izola, naar de kleinere plaatsjes of ga eens een dagje richting het binnenland.

Op een zomerse dag aan de kust, kunt u rekenen op een gemiddelde temperatuur rond de 28 graden. In de winter ligt de dagtemperatuur zo’n 20 graden lager, ook ’s nachts blijft het vaak boven het vriespunt. De lente en herfst zijn iets natter dan de zomer en de winter.

Regio's / streken in Slovenië
Pagina 1/1
****
-
-
Adria in Ankaran, Kust, SloveniëLigging van Adria in Ankaran, Kust, Slovenië
  • zwembad en aparte kinderbaden
  • Wellnesscentrum
  • Uitje naar Ljubljana
  • Huren van een staanplaats, glamping-stacaravan of stacaravan
Camping Adria in Ankaran ligt op het schiereiland Miljean, direct aan zee, niet ver van Italië en de stad Triëst. Lees meer...
Gelegen aan of dichtbij water (zee, meer of rivier op max. 10 km.) Er is een zwembad aanwezig Kindvriendelijk, speeltuin en/of kinderbad aanwezig Geschikt voor tieners, disco en/of activiteiten voor deze leeftijd Er zijn sportmogelijkheden WIFI (internet) aanwezig Watersportmogelijkheden in de direct omgeving (max. 1 km)
Plaatsen: 513
6.8
Pagina 1/1