Campings Midden-Portugal - Portugal

Portugal Algarve Costa de Prata Costa Verde Kust van Lissabon Midden-Portugal
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Portugal Midden Portugal biedt u zowel de natuur van de Serra da Estrela als de cultuur van de steden. Op de campings zijn ondermeer glamping accommodaties te huur.
Algemene informatie over Midden-Portugal

Het gebied dat ongeveer het midden van Portugal beslaat, wordt officieel Midden-Portugal genoemd. Deze regio heeft een aantal grote steden, waarvan Coimbra de grootste is. Dit is ook direct de hoofdstad van de regio.

Zien en doen tijdens uw vakantie in Midden-Portugal

Iconisch voor Midden-Portugal is toch wel de Serra da Estrela. Het is de hoogste bergketen van het land, met als hoogste top 1993 meter boven zeeniveau. In dit prachtige natuurgebied is van alles te zien. Er lopen drie rivieren door de bergketen. Tevens vindt u hier een skiresort. Ook aan diersoorten kijkt u uw ogen uit. Vroeger was dit een woongebied voor de beer en de wolf, al wordt de wolf tegenwoordig ook nog sporadisch gesignaleerd. Vandaag de dag leven hier otters, genetta’s, wilde katten, vogels en nog meer!
Midden-Portugal behoort tot de meest indrukwekkende wandel- en fietsgebieden van Europa. Het uitzicht onderweg is vaak schitterend en de landschappen zijn authentiek.

Coimbra is een prachtige stad waar veel te zien is. Dat heeft de stad te danken aan de Romeinse tijd. Er zijn namelijk nog veel gebouwen en bezienswaardigheden uit die tijd in de stad bewaard gebleven. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de botanische tuin van de Universiteit van Coimbra. Dit is een prachtige botanische tuin waarin u allerlei verschillende soorten groen vindt. Verder biedt de stad ook het Portgual dos Pequenitos. Hier zijn veel bekende Portugese gebouwen en monumenten in het klein nagebouwd, waardoor u ze goed kunt bezichtigen.
Een andere grote stad in het gebied is Leiria. Het is de thuisstad van het prachtige Castelo de Leiria, een in 1135 gebouwd kasteel dat tot op de dag van vandaag nog prachtig is om te zien.
Naast deze steden is er natuurlijk een groot aantal authentieke dorpjes in de regio te vinden. Deze dorpjes zijn fantastisch om eens te bezoeken en ze zullen u hoe dan ook een betoverend gevoel geven. Een van die authentieke dorpjes is Aveiro. Dit dorp, dat 40 minuten rijden van Coimbra ligt, is een van oudsher vissersplaatsje die wat wegheeft van Amsterdam en Venetië. Er lopen een aantal grachtjes door het dorp, die te bevaren zijn met een georganiseerde boottocht.

Beschikbaar thema in Midden-Portugal: Minicampings.
Pagina 1/1
****
-
Nesperal
-
Midden-Portugal
Zoekcode:2925
Albergue do Bonjardim in Nesperal, Midden-Portugal, PortugalLigging van Albergue do Bonjardim in Nesperal, Midden-Portugal, Portugal
  • Overdekte zwembad met ligstoelen rondom
  • Sauna en een Turks bad
  • Uitzicht over de heuvels en de wijngaarden
  • Huren van een safaritent
In het midden van Portugal, in een unieke omgeving met prachtige natuur, ligt camping Albergue do Bonjardim. Lees meer...
Er is een zwembad aanwezig Kindvriendelijk, speeltuin en/of kinderbad aanwezig WIFI (internet) aanwezig
Plaatsen: 10
9.4
Lodge home
Extra luxe 'glamping' stacaravan of mobilehome
Safaritent
Lodgetent - Lodgesuite
Glamping te boeken bij:
  • Villatent
  • Pagina 1/1