Campings Portugal

Portugal Algarve Costa de Prata Costa Verde Kust van Lissabon
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Portugal In Portugal vindt u toeristische stranden en badplaatsen, bekende steden, schitterende natuurgebieden en heerlijke rust.

Portugal is een ...land met veel verschillende vakantieregio’s. In het zuiden de toeristische stranden en badplaatsen.

In het westen de steden zoals Lissabon en Porto en in het (noord)oosten de natuurgebieden. Of u nou komt voor zon en strand, cultuur of natuur en rust, er is voor elk wat wils in dit mooie land.

Het zuiden, de Algarve, is een toeristische regio met als hoofdstad Faro. Dit is een mooie stad met bezienswaardigheden zoals kerken, historische bouwwerken en musea. Andere steden zijn Albufeira en Lagos, beide badplaatsen. Richting het binnenland vindt u juist mooie natuur waar u helemaal tot rust kunt komen, fijn ter afwisseling met de gezellige drukte van de stranden.

Meer kust vindt u aan de Costa Verde en de Costa de Lisboa oftewel de groene kust en de kust van Lissabon. De kust van Lissabon ligt iets zuidelijker, vooral de Portugese hoofdstad is hier het bezichtigen waard, al zijn de stranden ook erg mooi. In de stad kunt u bijvoorbeeld naar een kathedraal of kasteel kijken. Maak in dit gebied ook een uitstapje naar Sintra. De Costa Verde ligt noordelijker en hier ligt ook de stad Porto, bekend van de drank Port. De zandstranden zijn breed en aantrekkelijk, maar ook het binnenland met o.a. een nationaal park is de moeite waard.

Beira Alta, ook wel Centraal Portugal genoemd, is een regio waar zowel de buitensporter als de cultuurliefhebber zijn hart op kan halen. U bent niet ver van de kust maar toch in de groene bossen tussen de bergen. In het Serra da Estrela gebergte kan worden geklommen en gewandeld, langs de meertjes en door dalen. Verder kunt u parapenten en raften, of u gaat op stedentrip naar bijvoorbeeld Aveira en Coimbra. Ook het noordoosten van Portugal is de moeite waard voor liefhebbers van bergen en valleien, waar niet de massale toerisme is.

Anders dan misschien verwacht, Portugal heeft niet hetzelfde klimaat als Spanje. Het is wat koeler vanwege de Atlantische Oceaan. De zomers zijn vrij droog in heel Portugal, toch zijn er gebieden

Regio's / streken in Portugal
<

Thema's in Portugal

Op zoek naar een specifiek type accommodatie, vakantie of camping in Portugal?