Campings Marne - Frankrijk

Frankrijk Aquitaine Auvergne Bourgogne Bretagne Centre Champagne-Ardenne Corsica Elzas Franche-Comté Île-de-France / Parijs Languedoc-Roussillon Limousin Lorraine Midi-Pyrénées Nord-Pas-de-Calais Normandië Pays de la Loire Picardie Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van het departement Marne in de regio Champagne-Ardenne, Frankrijk Zoals veel departementen is de naam verleent aan de gelijknamige rivier. Naast mooie natuur en vele wijngaarden zijn er ook mooie steden zoals Reims. Op de campings zijn ondermeer stacaravans te huur.
Algemene informatie over Marne

De Marne is een departement in Frankrijk dat is ontstaan tijdens de Franse Revolutie. Het valt onder de provincie Champagne en telt ongeveer 570.000 inwoners. De regio grenst aan onder andere de regio’s Aube, Ardennes en Meuse. De naam van de regio stamt af van de gelijknamige rivier die erdoorheen stroomt. De Marne valt tevens onder een van de 5 gebieden waar Champagne vandaan komt. De grootste stad die u hier vindt is Reims, met ongeveer 180.000 inwoners. Geografisch gezien wordt de streek verdeeld in drie delen. In het centrum vindt u de "vlakke champenoise", die veelal is bedekt met graanvelden. Het westen wordt ingenomen door de wijngaarden van de Champagne. Het oosten van de regio bestaat voornamelijk uit lage heuvels.

Zien en doen tijdens uw vakantie in Marne

Aan natuur is in de Marne geen gebrek. Zowel de heuvels als de vlakke velden bieden genoeg bezienswaardigheden om heerlijke wandelingen of fietstochten te maken. De hoogste berg in de regio is Le Mont Sinaï. Deze ligt op het grondgebied van de stad Verzy en heeft een top van 286 meter. Op deze top vindt u onder andere een militair observatorium en een uitzichtpunt. De reden dat zich hier een militair observatorium bevindt, is omdat de Fransen zo een goed uitzicht hadden op de Duitse troepen in de Eerste Wereldoorlog. Op dit moment wordt deze waarnemingspost gezien als historisch monument.

Het natuurgebied van Argonne maakt voor een gedeelte deel uit van de regio Marne. U vindt in dit natuurgebied glooiende heuvels, mooie bossen en veel erfgoederen die afstammen uit de 16e en 17e eeuw. Voorbeelden zijn de abdijen van Lachalade en Beaulieu. Maar ook een museum dat gewijd is aan de aardewerken van de Argonne is hier te vinden. Natuurlijk zijn hier ook genoeg campings, zodat u meerdere dagen van dit prachtige gebied kunt genieten.
Ook het grootste kunstmatige meer van Europa, Lac du Der, vindt u in de regio. Het werd ontworpen om Parijs te beschermen tegen overstromingen. Het ligt langs een van de belangrijkste routes van trekvogels en dat zorgt er dan ook voor dat hier veel vogelsoorten te bezichtigen zijn. Omdat het een beschermd natuurgebied betreft, is het hier verboden om te kamperen en mag er alleen met een hond gewandeld worden als deze is bevestigd aan een riem.

Als u in de Marne bent, mag een bezoek aan de prachtige stad Chalons-en-Champagne absoluut niet ontbreken. In de stad wonen ongeveer 45.000 mensen en dat maakt het de tweede grootste stad van de regio. Het wordt tevens gezien als de hoofdstad van de Marne. Hier zijn talloze monumenten en kunstwerken gehuisvest. De binnenstad staat in het teken van kunst en geschiedenis en u vindt hier naast de fantastische gebouwen ook veel musea. Voorbeelden van gebouwen die u in deze stad kunt bezoeken zijn de St. Sthepens kathedraal en de Kerk van Notre-Dame-en-Vaux. Deze laatste is toegevoegd aan de werelderfgoed lijst van UNESCO. Als afleiding van de culturele bezienswaardigheden die u in deze stad heeft gedaan, kunt u hier ook prima shoppen.
Naast Chalons-en-Champagne biedt ook de stad Reims veel culturele erfgoederen. De meest bekende zal de Notre Dame kathedraal zijn. Deze is tevens één van de meest befaamde gotische bouwwerken van Frankrijk. De kathedraal verving in 1211 een basiliek die door een brand werd verwoest. De bouw werd grotendeels in de 13e eeuw voltooid, maar het precieze jaar van voltooiing is 1457. Direct naast die kathedraal ligt het Paleis van Tau, dat het thuis was van de aartsbisschoppen van de stad. Reims is overigens ook de stad waar de wapenstilstand in mei 1945 werd getekend. Naast de stad ligt tevens een regionaal natuurpark, waar onder andere 36 verschillende soorten zoogdieren leven. De stad biedt ook op andere manieren culturele activiteiten. Zo kunt u bijvoorbeeld één van de vele musea bezoeken die er in de stad te vinden zijn. Het oudste museum is ‘’musée des beaux-arts’’. Er worden hier voornamelijk schilderijen tentoongesteld, waaronder van Nederlandse en Belgische kunstenaars.

Leuke activiteiten om te ondernemen in de Marne zijn bijvoorbeeld een rondleiding door de champagnewijngaarden in een buggy of een quad. U komt dan onder andere langs historische bezienswaardigheden en geografische standpunten. Als u in de buurt van de stad Reims bent, is het voor uw kinderen wellicht leuk om Indianaventure in Reims te bezoeken. Deze indoor speeltuin heeft onder andere veel trampolines en dat zorgt natuurlijk voor veel vermaak voor uw kinderen. Net buiten de regio, op ongeveer 1 uur en 20 minuten rijden van Chalons-en-Champagne, bevindt zich het leuke attractiepark Nigloland. Hier staan bijna 40 attracties, waarvan maar liefst 6 achtbanen. Een leuke verrassing voor uw kinderen!

Beschikbaar thema in Marne: Visvakantie.
Pagina 1/1
****
-
Châlons-en-Champagne
-
Marne
-
Champagne-Ardenne
Zoekcode:2787
Châlons-en-Champagne in Châlons-en-Champagne, Marne, FrankrijkLigging van Châlons-en-Champagne in Châlons-en-Champagne, Marne, Frankrijk
  • Privé meer om in te vissen
  • Sportterrein, mini-golf en pétanque
  • Maak een uitjes naar Reims en bekijk er o.a. de kathedraal Notre-Dame
  • Huren van een stacaravan
De 4-sterrencamping Châlons-en-Champagne belooft u een mooi onderkomen in de natuur. Lees meer...
Gelegen aan of dichtbij water (zee, meer of rivier op max. 10 km.) Kindvriendelijk, speeltuin en/of kinderbad aanwezig Er zijn sportmogelijkheden WIFI (internet) aanwezig
Plaatsen: 208
4.7
Pagina 1/1