2921 Camping Aube | Stacaravans en tenten

Campings Aube - Frankrijk

Frankrijk Aquitaine Auvergne Bourgogne Bretagne Centre Champagne-Ardenne Corsica Elzas Franche-Comté Île-de-France / Parijs Languedoc-Roussillon Limousin Lorraine Midi-Pyrénées Nord-Pas-de-Calais Normandië Pays de la Loire Picardie Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van het departement aube in de regio Champagne-Ardenne, Frankrijk Het departement Aube is natuurlijk vernoemd naar de gelijknamige rivier. U vindt er naast de mooie natuur met vele rivieren ook veel bos. Daarnaast zijn er mooie bezienswaardigheden zoals kastelen en steden. Op de campings zijn ondermeer staanplaatsen en glamping accommodaties te huur.
Algemene informatie over Aube

De Aube is een regio in het noordoosten van Frankrijk. De naam stamt, net als 60 andere regio’s in Frankrijk, af van de gelijknamige rivier die erdoorheen loopt. Deze rivier is overigens een zijrivier van de Seine. De regio heeft ongeveer 300.000 inwoners en de grootste stad die hier te vinden is, is Troyes met zo’n 60.000 inwoners. Andere steden zijn bijvoorbeeld Romilly-sur-Seine en La Chapelle-Saint-Luc, beide met een kleine 15.000 inwoners.

Zien en doen tijdens uw vakantie in Aube

Er valt veel te zien in het gebied. Dat komt onder andere door de mooie natuur die u hier vindt. In de Aube stromen 23 rivieren, waarvan de belangrijkste twee de Seine en de Aube zijn. Naast de vele rivieren, vindt u hier ook veel bos. Bijzonder in deze regio is bijvoorbeeld het regionaal natuurpark La Forêt d’Orient. Dit is namelijk een van de eerste parken die in Frankrijk is aangelegd. Hierbij inbegrepen ligt het meer lac d’Orient en nog een ander meer, waar u onder andere kunt genieten van visserij en waterrecreatie.

Er zijn veel bezienswaardigheden te vinden in de regio. Zo is bijvoorbeeld het kasteel van La Motte-Tilly erg bijzonder om te bezichtigen. Dit grote landhuis ligt op zo’n 7 kilometer afstand van Nogent-sur-Seine en is gebouwd halverwege de 18e eeuw. Verder zijn er nog meer prachtige kastelen te zien in de Aube, waaronder het kasteel van Droupt-Saint-Basle en het kasteel van Brienne-le-Château. De meeste van deze kastelen liggen langs mooie wandel- en fietsroutes.

Natuurlijk zijn er naast de kastelen nog vele andere dingen te zien in de regio. Denk bijvoorbeeld aan de musea die u hier kunt bezoeken, zoals het Napoleon Museum. Hier worden voorwerpen en documenten geëxposeerd die betrekking hebben op de periode van Napoleon. Dit museum is een voormalig militaire school in Brienne, een school waar Napoleon Bonaparte zijn opleiding begon. Een ander leuk museum om te bezoeken is bijvoorbeeld het Hugues-de-Payns museum, dat gevestigd ligt in het dorpje Payns. Het laat de geschiedenis zien van Hugues de Payns. U vindt hier dus vooral archeologische vondsten.

Voor een dagtocht in de regio is het fantastisch om de grootste stad van de Aube te bezoeken, namelijk Troyes. Tot 1960 was Troyes een van de grootste exportproducten van deze stad textiel. Het wordt momenteel nog gezien als Europese hoofdstad van de textielhandel. Door een stadswandeling te maken door Troyes, komt u mooie gebouwen en monumenten tegen. Een gebouw dat niet mag ontbreken aan uw wandeltocht, is het Black Lion hotel, dat is ingericht met een typische gevel van de Renaissance. Maar ook het stadhuis en het hotel ‘’Petit Louvre’’ zijn erg leuk om langs te wandelen. Het belangrijkste monument van de stad is de Kathedraal van Troyes. Deze werd gebouwd vanaf 1208. Echter, dit is niet de oudste kerk van de stad. Dat is namelijk de kerk van Sainte-Madeleine, die eveneens begin 1200 is gebouwd. Het museum ‘’D’art Moderne’’ is overigens ook een echte aanrader. Er is hier onder andere werk van Picasso en Derain te bezichtigen. Natuurlijk zijn er naast deze mooie culturele bezienswaardigheden ook veel winkels te vinden in de stad.

Mocht u met uw kinderen in deze regio vakantie vieren, dan staat er een leuke verrassing voor hen te wachten. Nigloland is een pretpark dat ligt in de stad Dolancourt. U vindt hier 39 attracties, waarvan 6 achtbanen en 4 waterattracties. Een ontzettend leuke ervaring dus voor uw kinderen.

Beschikbaar thema in Aube: Visvakantie, Honden toegestaan en Golfvakantie .
Pagina 1/1
****
-
Mesnil-Saint-Père
-
Aube
-
Champagne-Ardenne
Zoekcode:2921
Lac d'Orient in Mesnil-Saint-Père, Aube, FrankrijkLigging van Lac d'Orient in Mesnil-Saint-Père, Aube, Frankrijk
 • Mooi waterpark met binnenbad, buitenbaden en waterglijbanen
 • Sportterrein en animatie voor alle leeftijden
 • Watersporter op het meer of lekker luieren op het strand
 • Huren van een staanplaats, safaritent of chalet
Een prachtige camping op een prachtige locatie. Dat is camping Lac d’Orient, aan het meer Lac d’Orient in Frankrijk. Lees meer...
Gelegen aan of dichtbij water (zee, meer of rivier op max. 10 km.) Er is een zwembad aanwezig Kindvriendelijk, speeltuin en/of kinderbad aanwezig Geschikt voor tieners, disco en/of activiteiten voor deze leeftijd Er zijn sportmogelijkheden Golfbaan in de omgeving (max. 15 km) WIFI (internet) aanwezig Watersportmogelijkheden in de direct omgeving (max. 1 km)
Plaatsen: 203
7.5
Chalet
Bungalow, vakantiehuis of appartement
Stacaravan - mobile home
Bungalowtent - huurtent - luxe ingerichte tent
Staanplaats voor eigen tent of caravan
Boek deze camping bij:
 • ANWB Camping
 • Lodge home
  Extra luxe 'glamping' stacaravan of mobilehome
  Safaritent
  Lodgetent - Lodgesuite
  Glamping te boeken bij:
 • Villatent
 • Pagina 1/1