Campings Frankrijk

Frankrijk Aquitaine Auvergne Bourgogne Bretagne Centre Champagne-Ardenne Corsica Elzas Franche-Comté Île-de-France Languedoc-Roussillon Limousin Lorraine Midi-Pyrénées Nord-Pas-de-Calais Normandië Pays de la Loire Picardie Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Frankrijk. In Frankrijk vindt u talrijke natuurparken, historische steden en vele kilometers zandstrand. Dit maakt Frankrijk een veelzijdig vakantieland.

Niet voor niets is Frankrijk ...een populair vakantieland bij veel Nederlanders. Een afwisselend landschap met bossen, bergen, wijngaarden, lavendelvelden en niet te vergeten mooie kusten. De rijke historie ziet u terug in de kastelen maar ook in veel dorpjes en steden. Er zijn veel prachtige campings met fijne voorzieningen, variërend van praktisch tot pure luxe.

Frankrijk, een prachtig land met de mooiste natuur. De bevolkingsdichtheid is slechts een kwart van die van Nederland. Waar u in Nederland al snel weer een stad of snelwegen ziet verschijnen, zijn er in Frankrijk veel meer stukken natuur waar u pure rust en vrijheid ervaart. Er zijn tal van nationale en regionale parken en er zijn een aantal grote gebergtes. Denk hierbij aan de Alpen, de Pyreneeën en het Centraal Massief.

Dan zijn er ook nog de rivieren van Frankrijk, waar veel departementen en regio’s ook naar zijn vernoemd. De Seine stroomt dwars door de prachtige hoofdstad Parijs en de Loire is het langst. Vaak zijn de rivieren ook een mogelijkheid voor watersporters, net als de kust en de meren. De kastelen in Frankrijk staan soms bij een stad maar ook veel langs de rivieren, in de groene valleien.

De steden van Frankrijk zijn vaak al net zo mooi als de natuur. Mode- en lichtstad Parijs is verreweg het grootste, al mogen onder andere Marseille, Nice en Toulouse er ook wezen. Met prachtige historische binnensteden, veel kathedralen en andere indrukwekkende bouwwerken kijkt u in bijna elke stad uw ogen uit. Ook met kinderen is er veel leuks te doen in Frankrijk. In veel regio’s kunt u boomklimparken bezoeken, lekker klauteren op hoogte. In de zomer zoekt u verkoeling in de waterparken. Dierentuinen zijn altijd populair en ook de doolhoven bieden vermaak voor het hele gezin. Tevens zijn er veel themaparken, zo kunt u bijvoorbeeld op een leuke manier wat bij leren over de dinosaurussen of de middeleeuwen.

Het klimaat van Frankrijk is niet in één woord te beschrijven. Van relatief frisse zomers in het westen, een klimaat dat vergelijkbaar is met Nederland, tot warme zomers en strenge winters in het binnenland zoals in Elzas of in de gebergten de Alpen en de Pyreneeën. En natuurlijk zijn er de zachte winters en hete zomers in het zuiden, temperaturen tot in de dertig graden zonder dat het te benauwd wordt, dankzij een verkoelende zeebries.

<

Thema's in Frankrijk

Op zoek naar een specifiek type accommodatie, vakantie of camping in Frankrijk?

Regio's

Informatie en campings in Auvergne

Het landschap van Auvergne wordt gekenmerkt door vulkanen. De regio is dan ook erg geschikt voor liefhebbers van vulkanisme en geologie. Het landschap met bergketens, maar ook prachtige eikenbossen, is een heerlijke plek om lange wandelingen te maken. Voor de nog actievere vakantieganger zijn er volop mogelijkheden voor buitensporten zoals mountainbiken en abseilen. Ga met de kinderen naar het themapark Vulcania of maak met een treintje een ritje door het natuurpark Livradoi-Forez. In de hoofdstad Clermont-Ferrand staat een schitterende kathedraal.

Informatie en campings in Bretagne

Het grootste gedeelte van de grens van de regio Bretagne bestaat uit de kustlijn van maar liefst 2900 kilometer. Hierlangs vindt u naast ruige gedeelten met kliffen en moerassen ook mooie zandstranden. Er zijn volop watersportmogelijkheden zoals surfen en strandzeilen. De vele watersportscholen en –clubs organiseren o.a. zeilwedstrijden en andere evenementen. Maar ook cultuurliefhebbers kunnen in Bretagne hun hart ophalen. Bekijk de de prehistorische megalieten en de overblijfselen uit de Keltische tijd of breng een bezoek aan mooie dorpen en steden zoals Dinan, Brest en Saint-Malo.

Informatie en campings in Champagne-Ardenne

De regio Champagne-Ardenne is natuurlijk het meest bekend vanwege de champagne. Het zal u dan ook niet verbazen dat er talloze wijnvelden te vinden zijn die op meerdere plekken het landschap bepalen. Maar Champagne-Ardenne heeft ook het landschap van de Ardennen met heuvels en bossen die volop mogelijkheden bieden tot buitensporten zoals survivallen, abseilen en klimmen. Voor uitstapjes met de kinderen gaat u bijvoorbeeld naar een pretpark of boomklimpark. Er zijn er meerdere dus er is er vast één in de buurt van uw camping. Als u in de omgeving van Reims bent is het zeker aan te raden om er de prachtige kathedraal te bezichtigen.

Informatie en campings in Franche-Comté

Omdat Franche-Comté in het zuiden aan de Alpen grenst is het landschap deels heuvelachtig maar zijn er ook echt hoge bergen. Voor de actieve vakantieganger, bijvoorbeeld de wandelaar, zijn er volop mogelijkheden maar bijvoorbeeld in de Jura zijn ook echte bergsporten te beoefenen. De natuur is erg belangrijk voor de regio. Hoewel de regio niet echt toeristisch is wordt dit wel gestimuleerd maar steeds met het milieu hoog in het vaandel.

Informatie en campings in Languedoc-Roussillon

De regio Languedoc-Roussillon is een erg populaire vakantiebestemming. Er zijn dan ook veel campings te vinden, vooral langs de kust waar zich brede zandstranden bevinden. De badplaatsen Vias-Plage, Marseillan-plage en Valras-Plage zijn voorbeelden van erg populaire badplaatsen. Naast het strand zijn er volop mogelijkheden voor uitjes met het hele gezin. Er is vast een pretpark, waterpark, boomklimpark of dierentuin in de omgeving van uw camping.

Informatie en campings in Lorraine

De regio Lorraine ofwel Lotharingen ligt op slechts enkele uren rijden van Nederland en is dus ook geschikt voor een korte vakantie. De Vogezen is het bekendste departement van de regio met de meeste campings. U kunt er genieten van prachtig natuurschoon maar er zijn ook leuke uitstapjes met de kinderen te maken. Bezoek bijvoorbeeld één van de attractie- of avonturenparken. Voor liefhebbers van mooie steden zijn er genoeg pareltjes te vinden. Denk eens aan Nancy. Daar kunt u zowel de Place d'Alliance, de Place de la Carrière en de Place Stanislas bezichtigen. Maar u kunt er ook kiezen om andere prachtige steden zoals Verdun, Épinal en Metz te bezoeken. Waarom niet allemaal?

Informatie en campings in Nord-Pas-de-Calais

Het meest noordelijk gelegen departement van Frankrijk is Nord-Pas-de-Calais. Dit maakt de regio ook geschikt voor een korte vakantie, zelfs een weekendje weg. Hoewel Nord-Pas-de-Calais deels lijkt op het Nederland is deze regio eerg mooi om te bezoeken. Ga bijvoorbeeld wandelen of fietsen in de natuurparken Vallée de la Scarpe en Avesnois. In het departement Pas-de-Calais bevinden zich ondermeer de prachtige Opaalkust en de Audomarrois, een schitterende natuurgebied.

Informatie en campings in Pays de la Loire

Door Pays de la Loire stroomt, u kon het al vermoeden, de river de Loire. Aan de oevers van deze rivier bevinden zich vele kastelen. De regio bestaat uit een kuststreek met stranden en mooie badplaatsen waaronder Pornic. Landinwaarts vindt u een gevarieerd landschap met bossen, wijngaarden en weiden. In deze waterrijke regio komen meerdere rivieren samen. Een heerlijk omgeving om te wandelen of fietsen. Daarnaast zijn er mooie steden om te bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar Angers om er het het Château d'Angers te bekijken of naar Saumur met zijn prachtige kasteel met daarin twee musea.

Informatie en campings in Poitou-Charentes

De kustlijn van Poitou-Charentes is populair. Dat is geen wonder want deze regio is één van de zonnigste streken van Frankrijk. Aan de kust, vanwaar u de eilanden voor de kust kunt zien liggen, bevinden zich de meeste campings. Hier worden ook veel oesters gekweekt. Het landschap in het binnenland is gevarieerd en bestaat voornamelijk uit bossen en heuvels. Ook voor cultuurliefhebbers is Poitou-Charentes een mooie bestemming. Bezoek er mooie steden zoals Angoulême met de kathedraal St. Pierre of Poitiers. Of ga naar La Rochelle om er de gezellige sfeer in de haven te proeven.

Informatie en campings in Rhône-Alpes

In de Franse regio Rhône-Alpes treft u een gevarieerd landschap aan. Van een vlak tot glooiend landschap tot echt hoge bergen. De Ardèche is al jaren populair bij Nederlanders. Langs de gelijknamige rivier bevinden zich mooie campings. Kanoën op rivier is een populaire bezigheid maar er zijn ook mooie plaatsen te bezoeken zoals Privas, Ruoms en Viviers. Echt hoge bergen zijn er in het noorden, in het Jura gebergte en in de Alpen richting Zwitserland. De departementen Drôme, Haute-Savoie en Savoie zijn dan ook erg in trek vanwege de natuur en de vele mogelijkheden om er te wandelen en buitensporten te beoefenen.