202 Camping Moezel | Stacaravans en tenten

Campings Moezel - Duitsland

staanplaatsen en stacaravans

Duitsland Baden-Württemberg - Zwarte Woud Beieren Brandenburg Hessen Mecklenburg-Vorpommern Niedersachsen - Harz Nordrhein-Westfalen - Sauerland Rijnland-Palts - Eifel - Moezel - Saar - Hondsrug Schleswig-Holstein
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen Cochem, dat aan de moezel ligt. De beroemde wijnstreek Moezel (Mosel) ligt bij de rivieren de Moezel, de Ruwer en de Saar. U vindt in deze streek vele kastelen.

De Moezel is ...een rivier die door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland loopt. In Duitsland stroomt deze door de deelstaten Saarland en Rijnland-Palts.

De rivier is mooi om te bezoeken als u op een camping in het gebied zit. De rivier is onder andere bekend door de gebroeders Grimm, die een verhaal hebben geschreven over zeven Zwaben die deze rivier over probeerden te steken.

Langs de Moezel liggen veel stadjes en kastelen. Beide de steden en kastelen zijn mooi om te bezoeken en te verkennen. Voorbeelden zijn Schloss Lieser en de ruines van Grevenburg. Enkele van deze kastelen (en steden) liggen bij of op heuvels, waardoor u een mooi uitzicht over de rivier en de rest van het gebied kunt krijgen. U kunt de rivier ook van dichtbij bezichtigen; er loopt namelijk een fietspad waardoor u het gebied zelf kan verkennen.

Omdat de oevers langs de Moezel vaak steil zijn, is het gebied geschikt voor wijnbouw. Als u in het gebied bent moet u dus de moezelwijn eens proeven.

Het klimaat bij de Moezel is een gematigd zeeklimaat. Winters zijn er mild, met maar weinig temperaturen onder het vriespunt. Zomers zijn vrij warm, met temperaturen rond de 20 graden. Een oostelijke wind kan echter voor extremere temperaturen zorgen, beide warm en koud.

Pagina 1/1
*****
-
Leiwen
-
Moezel
Zoekcode:202
Landal Sonnenberg in Leiwen, Moezel, DuitslandLigging van Landal Sonnenberg in Leiwen, Moezel, Duitsland
 • overdekte zwembad met o.a. een whirlpool
 • Lekker eten in de de brasserie
 • Vlakbij een klimbos
 • Huren van een staanplaats, stacaravan of appartement
Camping Landal Sonnenberg is een heerlijke terrassencamping in de heuvels nabij de Moezel. Lees meer...
Bosrijke omgeving Er is een zwembad aanwezig Kindvriendelijk, speeltuin en/of kinderbad aanwezig Geschikt voor tieners, disco en/of activiteiten voor deze leeftijd Er zijn sportmogelijkheden Golfbaan in de omgeving (max. 15 km) WIFI (internet) aanwezig
Plaatsen: 396
7.6
Chalet
Bungalow, vakantiehuis of appartement
Stacaravan - mobile home
Bungalowtent - huurtent - luxe ingerichte tent
Staanplaats voor eigen tent of caravan
Boek deze camping bij:
 • Landal
 • ****
  -
  Heidenburg
  -
  Moezel
  Zoekcode:3368
  Moselhöhe in Heidenburg, Moezel, DuitslandLigging van Moselhöhe in Heidenburg, Moezel, Duitsland
  • Uitzicht over de heuvels en wijngaarden
  • Peuterbad en een speeltuin met kabelbaan
  • Bekijk de Dom in Trier
  • Huren van een staanplaats
  Camping Moselhöhe ligt in de Moezelvallei en in de nabijheid van Trier en Bernkastel-Kues. De Nederlandse eigenaren heten u van harte welkom op de rustige camping, waar u geniet van een prachtig uitzicht over het dal. Lees meer...
  Er is een zwembad aanwezig Kindvriendelijk, speeltuin en/of kinderbad aanwezig Geschikt voor tieners, disco en/of activiteiten voor deze leeftijd Er zijn sportmogelijkheden WIFI (internet) aanwezig
  Plaatsen: 104
  8.3
  Pagina 1/1