197 Camping Hondsrug | Stacaravans en tenten

Campings Hondsrug - Duitsland

staanplaatsen

Duitsland Baden-Württemberg - Zwarte Woud Beieren Brandenburg Hessen Mecklenburg-Vorpommern Niedersachsen - Harz Nordrhein-Westfalen - Sauerland Rijnland-Palts - Eifel - Moezel - Saar - Hondsrug Schleswig-Holstein
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
De Hondsrug (Hunsruck) ligt in de deelstaat Rijnland-Palts Maak vanuit uw camping in de Hondsrug lange wandeltochten of tripjes naar mooie steden als Luxemburg en Trier.

De Hunsruck / Hondsrug is ...een zeer geliefd gebied bij wandelaars en fietsers. Dat komt met name door het mooie en afwisselende glooiende landschap. Er zijn weinig grote trekpleisters, u kunt daardoor volop genieten van de rust en natuur. Geen massale toerisme maar een ongeschonden stukje Duitsland.

De dorpjes en steden in het gebied getuigen van een verleden met veel arbeid en geloof. Met name in de kleine dorpen vindt u vakwerkhuizen en romantisch uitziende kerkjes. De grotere plaatsen zoals Simmern en Kirchberg. Aan de rand van het gebied liggen steden zoals Trier, Mainz en Koblenz. Geniet ook van de rivieren zoals de Nahe, de Rijn en de Moezel, prachtig om langs de wandelen of om de steden die daar liggen te bezoeken. Bad Kreuznach is daar een erg mooi voorbeeld van.

In dit gebied kunt u verschillende drielandenpunten bezoeken, met de auto bent u er zo. Er is het drielandenpunt van Duitsland, Luxemburg en België en het drielandenpunt van Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Ook zijn er een flink aantal mooie kastelen, burchten en ruïnes te vinden in het gebied. Met name voor cultuurliefhebbers zijn dat erg leuke uitjes.

Het gematigde zeeklimaat in dit gebied zorgt in de winter voor temperaturen net boven het nulpunt overdag en rond het vriespunt ’s nachts. De zomers hebben gemiddelde dagtemperaturen van rond de 22 graden. de neerslag is gedurende het jaar redelijk constant, van mei tot en met augustus valt er een klein beetje meer neerslag dan de rest van het jaar.

Pagina 1/1
****
-
Reinsfeld
-
Hondsrug
Zoekcode:197
Reinsfeld in Reinsfeld, Hondsrug, DuitslandLigging van Reinsfeld in Reinsfeld, Hondsrug, Duitsland
  • Buitenzwembad met peuterbad
  • Knutselworkshops, spelletjes en thema-avonden
  • Naar het oude Trier
  • Huren van een staanplaats
WeCampingpark Reinsfeldis gelegen in het prachtige Rijnland-Palts in Duitsland. Deze camping biedt een ontspannen en avontuurlijke vakantie te midden van de natuur. Lees meer...
Bosrijke omgeving Er is een zwembad aanwezig Kindvriendelijk, speeltuin en/of kinderbad aanwezig Er zijn sportmogelijkheden
Plaatsen: 864
5.4
Pagina 1/1