Campings Duitsland

Duitsland Baden-Württemberg - Zwarte Woud Beieren Brandenburg Hessen Mecklenburg-Vorpommern Niedersachsen - Harz Nordrhein-Westfalen - Sauerland Rijnland-Palts - Eifel - Moezel - Saar - Hondsrug Schleswig-Holstein
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Duitland Duitsland is door haar veelzijdigheid van natuur en de vele wandel-, fiets- en watersportmogelijkheden al jarenlang een populair vakantieland.

Niet alleen in het zuiden ...liggen mooie vakantielanden, ook het land van onze oosterburen is een fijne bestemming. Voor hele gezinnen dankzij de fijne voorzieningen en pretparken maar ook voor een wandel- en fietsvakantie. Er zijn zestien deelstaten en het land kan gezien worden als drie geografische gebieden. De laagvlakte in het noorden, het centrale middengebergte en in het zuiden de Alpen. Berlijn is zowel de hoofdstad als de grootste stad van het land.

Alleen al Berlijn is een hele vakantie waard. Deze grote stad heeft vele parken en talloze bezienswaardigheden. Maar er is natuurlijk meer in Duitsland. In het noorden van het land liggen de Noordzee, de Oostzee en Denemarken. De stad Hamburg is hier het grootst, het heeft een eigen haven en is een eigen deelstaat. Ook steden Kiel en Bremen zijn belangrijk in Noord-Duitsland.

West-Duitsland grenst aan Nederland en België, hier is de prachtige stad Keulen de hoofdstad. Die kunt u prima bezoeken voor een dagje uit, bekijk dan de indrukwekkende Dom of een aantal van de twaalf grote romaanse basilieken. Ook Düsseldorf en Frankfurt am Main zijn de moeite waard voor een goede stadswandeling of stedentrip. Wijnliefhebbers kunnen naar de vallei van de Moezel.

Oost-Duitsland, de voormalige DDR, bestaat onder andere uit Brandenbrug, Saksen-Anhalt en Thüringen. Heerlijk voor een vakantie vol fiets- of wandeltochten. Ook hier kunt u mooie steden bezoeken zoals Leipzig en Dresden. In Zuid-Duitsland liggen Beieren en Badem-Württemberg. De grootste stad is hier München, een mooie bestemming voor cultuurliefhebbers. Ook Stuttgart is hier een belangrijke stad. Langs de rivieren de Donau, de Lech en de Main kunt u prachtige tochten maken. Ook zijn hier de Beierse Alpen, met het hoogste punt de Zugspitze op 2963 meter hoogte.

Ook met kinderen kunt u tal van leuke uitstapjes maken in Duitsland. Denk aan Movie World maar ook Legoland en Playmobil Funland.

Het klimaat van Duitsland verschilt per gebied. In het noorden en midden zijn de zomers zacht en de winters fris en vochtig, bijvoorbeeld in Hamburg. Daar is het ’s zomers 22 graden en in de winter rond het vriespunt. In het zuiden en in de bergketens kunt u rekenen op warmere zomers en koudere winters met sneeuw.

<

Thema's in Duitsland

Op zoek naar een specifiek type accommodatie, vakantie of camping in Duitsland?

Regio's / streken

Informatie en campings in Nedersaksen

De deelstaat Niedersachsen ligt in het Noordwesten van Duitsland en grenst aan meerdere Nederlandse provincies. Qua opppervlakte is het de op één na grootste deelstaat van het land. Het landschap is voornamelijk vlak maar er zijn ook heuvelachtige delen zoals de Harz, het meest noordelijke middelgebergte van Duitsland. Nedersaksen herbergt meerdere dierentuin zoals het Erlebnis Zoo Hannover, Zoo Osnabrück en het Wolfcenter in Doerverden. Mert fraaie gebieden Daarnaast zijn er mooie gebieden om te wandelen en fietsen zoals de Luneburgerheide en de al eerdere genoemde Harz. Een gedeelte van de deelstaat grenst aan de Noordzee. Ook de Oost-Friese Waddeneilanden hoort bij Niedersachsen. Wilt u graag steden bezoeken? Met steden als Hannover, Osnabrück, Wilhelmshaven, Gottingen, het alom bekende Hamelen en de vele andere steden is er keus genoeg.