Campings aan zee en strand in Spanje

Spanje Campings aan zee in Andalusië Campings aan zee in Catalonië Campings aan zee in Costa Blanca Campings aan zee in Costa Brava Campings aan zee in Costa Dorada Campings aan zee in Spaanse Costa Verde
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Zin in een vakantie aan de kust van Spanje? In ons overzicht van 62 campings vindt u aanbod van o.a. staanplaatsen, ingerichte tenten, stacaravans en glamping accommodaties.

Spanje is een prachtig land in het zuiden van Europa, het is deel van het Iberisch Schiereiland. De kustlijn is bijna 5000 kilometer lang en is te verdelen in twee delen, de noordelijke kust en de (zuid)oostelijke kust.

De noordelijke kust wordt ook wel de Costa Verde genoemd, deze 'groene kust' kan weer worden opgedeeld in een aantal kleinere kusten. Dit gebied tussen Portugal en Frankrijk bestaat uit mooie zandstranden, fraaie baaien, grillige rotsen en veel groene natuur. Het klimaat is iets milder dan de zuidoostkust en voor een wandel- of fietsvakantie is het hier dan ook erg aangenaam. U kunt tijdens uw in het noordwesten ook een dag naar bedevaartsoort Santiago de Compostela.

De (zuid)oostelijke kusten zijn op te delen in de beroemde Costa Brava, Costa Blanca maar ook liggen hier onder andere de Costa Dorada en de Costa Azahar. De Costa Brava is het meest noordelijk, hier liggen steden zoals Lloret del Mar en Blanes. Een heerlijke bestemming voor het hele gezin. In het zuiden van dit gebied ligt de stad Barcelona, tijdens uw vakantie is deze stad met de Sagrada Familia absoluut een bezoekje waard.

Aan de Costa Brava grenst de Costa Dorada, ongeveer bij Barcelona ligt de grens. De naam betekend Gouden Kust, een bekende badplaats is Salou. Watersporters zullen zich aan deze kust zeer goed kunnen vermaken. Ook voor gezinnen is dit een fijne bestemming, bijvoorbeeld in Garraf loopt het strand langzaam af. In Torredembarra vindt u behalve ongerepte stranden ook mooie vennen en duinen.

De Costa Blanca ligt meer richting het zuiden, het is een kuststreek van 200 kilometer. Deze 'Witte Kust' heeft haar naam gekregen door de amandelteelt en de witte amandelbloesem. Benidorm is één van de bekende plaatsen, deze plaats is dankzij het klimaat ook erg populair om te overwinteren. Bezoek ook het bijzonder kleurrijke Villajoyosa of het toeristische Alicante.

De Costa del Azahar is het gebied van onder andere de provincie Valencia, gelegen in het zuidoosten van Spanje. U vindt hier de mooiste stranden maar ook veel natuur en cultuur. Alleen al de stad Valencia en diens directe omgeving bieden deze drie fijne onderdelen. Ook Castellón de la Plana is een mooie plaats om een zonvakantie te combineren met cultuur.