Campings aan zee en strand in Slovenie

Slovenie Campings aan zee in Kust
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Zin in een vakantie aan de kust van Slovenie? In ons overzicht van 1 campings vindt u aanbod van o.a. staanplaatsen, stacaravans en glamping accommodaties.

De lengte van de prachtige kustlijn van Slovenië bedraagt slechts 46 kilometer. In het noorden grenst het aan Italië en in het zuiden aan Kroatië. Tussen deze twee landen in kunt u genieten van de prachtige Adriatische Kust. Het heldere en blauwe water nodigt u uit voor een verfrissende duik en u kunt er tevens goed in snorkelen. Er zijn maar weinig zandstranden te vinden, dit betekend echter niet dat het geen fijne vakantiebestemming is. In tegenstelling, het is vaak heerlijk rustig aan zee, daarnaast zijn er wel veel mogelijkheden om te watersporten. De zeiler, wind- en kitesurfer en waterskiër zitten hier helemaal goed.

Ook de natuurliefhebber is aan de Sloveense kust op zijn plek. Het Natuurpark Strunjan is een gebied van 4 kilometer aan zee en kust, deze loopt tot 200 meter in in zee. U vindt in dit gebied geen gebouwen die het landschap onderbreken, maar hier kunt u nog echt genieten van de natuur. Een ander gebied is het Landschapspark Sečoveljske soline, een natuurlijk zoutwinningsgebied dat een bijzonder plaatje vormt.

Wilt u een aantal mooie steden bezoeken aan de kust van Slovenië dan kan dat ook. Zo is er Piran, een prachtige, romantische plaats aan zee. Wandel door de smalle, middeleeuwse straatjes en langs gebouwen in Venetiaans-gotische stijl. Er is een gezellige boulevard met een prachtig uitzicht op de stad. Een andere stad is Izola, afgeleid van het woord ‘eiland’. Het oude stadsdeel lag eerder op een eiland voor de kust, vandaar de naam van deze Mediterrane stad. Ook hier vindt u een gezellige boulevard, een jachthaven en veel historische gebouwen. De belangrijkste havenstad van Slovenië is Koper, ook dit is een voormalig eiland dat nu met het vaste land is verbonden. Weer is een stadswandeling zeer de moeite waard, u zult ook de invloeden zien van de Venetiaanse bouwstijl.

De badplaatsen

De steden Piran, Izola en Koper zijn alle drie mooie steden aan zee. Maar er zijn ook kleine plaatsjes die leuk zijn om te bezoeken. In het noorden ligt bijvoorbeeld Ankaran, in het zuiden is Lucija een mooie badplaats.

Omdat de kustlijn nog geen 50 kilometer lang is, zijn er weinig badplaatsen. Tegelijkertijd biedt het de mogelijkheid om zelf de kustlijn te volgen en de mooiste plekjes te ontdekken.

Regio's / streken in Slovenie