Campings aan zee en strand in Portugal

Portugal Campings aan zee in Costa de Prata Campings aan zee in Costa Verde Campings aan zee in Kust van Lissabon
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Zin in een vakantie aan de kust van Portugal? In ons overzicht van 3 campings vindt u aanbod van o.a. staanplaatsen, stacaravans en glamping accommodaties.

Ruim 800 kilometer aan kust op het Iberisch Schiereiland
Portugal ligt aan de westkant van het Iberisch Schiereiland. Het heeft een kustlijn van ruim 800 kilometer, bestaande uit groene natuur, heerlijke zandstranden, prachtige steden en gezellige badplaatsen.

Groene natuur aan zee, vindt u vooral bij de Costa Verde wat letterlijk 'Groene Kust' betekend. Mooie natuur wordt afgewisseld met gezellige badplaatsen waar u een heerlijk glaasje Port kunt drinken. Port waarvan de wijngaarden in het gebied staan, iets richting het binnenland. Eén van de steden aan zee in deze regio is Porto, een gezellige stad met een historisch centrum.

Vanaf het noorden gezien komt u vervolgens bij de Costa de Prata, de 'Zilverkust'. De zee is hier minder kalm en de stranden zijn hier heerlijk breed. Voor watersporters is dit gebied een waar paradijs. Bijvoorbeld bij Praia de Cabedelo of Praia de Buarcos.

Het middelste deel van de kust is de Kust van Lissabon. Mooi stranden, gezellige badplaatsen rondom de prachtige hoofdstad van Portugal. Ten westen van de stad liggen de stranden van Cascais, deze behoren met de stranden van de Algarve, tot de bekendste van het land. Ten zuiden van de stad vindt u ook veel stranden, hoe zuidelijker u van de stad bent hoe rustiger de stranden zijn. Hetzelfde geldt overigens voor het noorden, ten noorden van de stad vindt u ook veel plekken die geschikt zijn voor surfers.

In het zuidwesten ligt de kust van De Alentejo, met prachtige witte stranden aan een heldere, blauwe zee. Hier kunt u bijvoorbeeld naar de baai Praia Porto Covinho, erg fijn voor een gezinsvakantie met jonge kinderen. Hetzelfde geld voor Praia Santo André, waar u zowel een rustige lagune vindt als een krachtige zee, ideaal voor geoefende watersporters.

In het zuiden van het land ligt de Algarve, één van de populairste vakantiegebieden van Portugal. De zandstranden lijken van goud, de rotsen en hoge duinen maken het landschap nog een stukje interessanter. Het zuidwesten van dit gebied is een natuurpark waar u zowel kunt genieten van rust en ruimte als van gezelligheid, strand en zee. In het oosten is het vaak iets rustiger, in het middengebied liggen belangrijke (bad)plaatsen zoals Faro en Albufeira.

De badplaatsen

Aan de Costa Verde liggen badplaatsen zoals Moledo, Areosa, Viana de Castelo en Póvoa de Varzim. Porto is een stad die u kunt zien als onderdeel van de Costa Verde of als onderdeel van de Zilverkust. Ten zuiden van Porto liggen badplaatsen Aveiro en Figueira de Foz. Rondom Lissabon liggen de steden zoals Sintra, Cascais, Estoril, Algés, Almada en Sesimbra. In de Algarve liggen de grote badplaatsen Faro, Portimão, Lagos en de kleinere plaatsen Albufeira en Quarteira.

Regio's / streken in Portugal