Campings aan zee en strand in Nederland

Nederland Campings aan zee in Friesland Campings aan zee in Groningen Campings aan zee in Noord-Holland Campings aan zee in Zeeland Campings aan zee in Zuid-holland
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Zin in een vakantie aan de kust van Nederland? In ons overzicht van 28 campings vindt u aanbod van o.a. staanplaatsen, ingerichte tenten, stacaravans en glamping accommodaties.

Vakantie in eigen land is er niet alleen voor een weekendje weg, ook voor een langere vakantie kunt u gewoon in het mooie Nederland blijven. De zeestranden vindt u in Groningen, Zeeland, Zuid-Holland en op zowel het vaste land als de Waddeneilanden van Friesland en Noord-Holland.

Groningen kent een kust die u het gevoel van ruimte en rust geeft. Geniet van de mooie natuur die de Waddenzee biedt, een prachtig gebied om doorheen te wandelen of langs te fietsen. Het gebied bij Lauwersoog is niet alleen erg mooi maar ook geschikt om te watersporten. Vanuit Lauwersoog kunt u ook een dag met de veerboot naar Schiermonnikoog.

Friesland, de provincie van vier van de vijf Waddeneilanden. Wilt u een combinatie tussen een cultuur- en strandvakantie dan kunt u tijdens het Oerolfestival naar Terschelling. Ook de rest van het jaar is dit een prachtig eiland. Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog zijn ook zeker aan te raden. Op Schiermonnikoog hebt u een goede kans om zeehonden te spotten. Het vijfde en grootste Waddeneiland, Texel, is onderdeel van Noord-Holland en ook zeer de moeite waard voor een heerlijke vakantie met het hele gezin.

Op het vaste land van Noord-Holland liggen populaire badplaatsen zoals Zandvoort, Egmond aan Zee en Bloemendaal. Zandvoort is een goede uitvalsbasis wanneer u zowel wilt genieten van strand en zee als van andere mogelijkheden. Bezoek bijvoorbeeld Circuitpark Zandvoort, gelegen in de duinen. Ook kunt u makkelijk een dagje naar Amsterdam. In Noord-Holland ligt ook Petten. Midden in het polderlandschap, in het juiste seizoen kunt u bijvoorbeeld ‘s ochtends een fietstocht maken langs de kleurrijke bollenvelden en ’s middags lekker naar zee. Vanuit Den Helder kunt u op de veerboot naar Texel, Den Helder zelf is veelzijdig. Er is een gezellig centrum en buiten de stad kunt u genieten van de mooie natuur.

Zuid-Holland is de provincie waarin de populaire badplaats Scheveningen ligt. Scheveningen is niet alleen leuk om aan het strand te liggen maar het is juist een veelzijdige bestemming. Er zijn veel mogelijkheden voor een dagje of avondje uit. Bezoek Sea Life, bezichtig het Kurhaus of ga een dagje naar Den Haag. Een leuke badplaats voor de hele familie is Ouddorp, andere badplaatsen zijn Oostvoorne, Noordwijk met diens historisch centrum, Kijkduin en Katwijk.

De meest zuidelijke van de kustprovincies is Zeeland. Door de vele (schier)eilanden is er een lange kustlijn. Er zijn meerdere populaire badplaatsen die u kunt bezoeken. De eerste is Vlissingen, een mooie plaats waar u zowel dagen aan het strand kunt liggen als de stad zelf kunt verkennen. Renesse is een leuke badplaats waar de hele familie zich kan vermaken, dus zowel de jongste kinderen, de tieners als volwassenen. Verder kunt u naar Oostkapelle, naar de historische badplaats Domburg waar cultuurliefhebbers het ook prima naar hun zin zullen hebben en naar Zierikzee.