Campings aan zee en strand in Kroatië

Kroatië Campings aan zee in Dalmatië Campings aan zee in Istrië Campings aan zee in Kvarner Campings aan zee in Zadar
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Zin in een vakantie aan de kust van Kroatië? In ons overzicht van 82 campings vindt u aanbod van o.a. staanplaatsen, ingerichte tenten, stacaravans en glamping accommodaties.

Kroatië is een prachtig vakantieland waarin de meeste campings aan zee liggen. Dit komt doordat het land vrij smal is maar een bijzonder lange kuststrook heeft, daarnaast zijn er veel eilanden, eilandjes en schiereilanden.

Istrië is één van die schiereilanden, omgeven door zee, u vindt hier dan ook veel campings aan het strand. Deze regio is werkelijk heerlijk voor een gezinsvakantie maar ook wanneer u met vrienden op vakantie gaat. U kunt lekker luieren op het strand, samen met uw vrienden of tienerkinderen watersporten of met het hele gezin genieten van de natuur. Aan de kust liggen namelijk ook de Limvallei en de Limbaai, prachtige natuurverschijnselen. En natuurlijk zijn er ook steden die de moeite waard zijn, zoals het populaire Medulin, Poreč met diens rijke historie en Rovinj. Ook voor de kust van Istrië vindt u weer vele eilanden, een excursie per boot is dan erg leuk.

Dalmatië is deel van het vasteland van Kroatië, de hoofdstad is Split. Voor de kust, in het heldere blauwe water, liggen vele eilanden. Deze eilanden zijn zeer de moeite waard om te bezoeken, bijvoorbeeld het goed bereikbare en bergachtige Hvar. Ook Lastovo is een mooi eiland, hier kunt u bijvoorbeeld ook heerlijk watersporten.

Ook Zadar is een regio centraal in Kroatië, hier ligt de gelijknamige stad Zadar. Deze badplaats heeft een prachtig historische binnenstad, een wandeling langs de eeuwenoude trekpleisters is zeer de moeite waard. Wanneer u in dit gebied op vakantie gaat is een bezoek aan de Krka watervallen iets wat u absoluut niet over moet slaan. Gelegen in een natuurpark zijn deze watervallen een waar paradijs te noemen. Wanneer u hier weer weg gaat kunt u naar het plaatsje Sibenik gaan, deze ligt vlakbij het natuurpark.

Een andere regio dat zowel bestaat uit het vasteland en eilanden, is Kvarner. Hier vindt u een aantal mooie plaatsen zoals Rijeka. Deze stad is de op twee na grootste stad van Kroatië. Een andere populaire badplaats is Opatija. Al eeuwenlang is deze plaats ook in trek voor de overwinterende vakantieganger dankzij het zeer aangename klimaat. Ook kunt u in Kvarner heerlijk wandelen langs de kust, of u kiest er voor om lekker te zonnen op het strand. Voor de kinderen neemt u een emmer en schep mee en zij zullen zich al snel vermaken met zandkastelen bouwen of schelpen zoeken. In de Lagunes is het vaak extra kindvriendelijk door het ondiepe water. Eén van de eilanden om te bezoeken is Krk.

De badplaatsen

In Istrië zijn behalve Poreč, Medulin en Rovinj ook de badplaatsen Fazana, Labin en Vrsar erg leuk. Split en Dubrovnik zijn twee mooie en grote steden in Dalmatië, ook Zadar en Sibenik zijn in deze regio leuk om te bezoeken tijdens uw vakantie. In de regio Zadar kunt u naar de gelijknamige plaats Zadar maar ook naar Zaton, Biograd na Moru, Pag en Drage.  Mooie badplaatsen in Kvarner zijn Opatija, Losinj, Klenovica, Rijeka en op Krk liggen Punat, Krk en Vrbnik.

Regio's / streken in Kroatië