Campings aan zee en strand in Frankrijk

Frankrijk Campings aan zee in Aquitaine Campings aan zee in Bretagne Campings aan zee in Corsica Campings aan zee in Languedoc-Roussillon Campings aan zee in Nord-Pas-de-Calais Campings aan zee in Normandië Campings aan zee in Pays de la Loire Campings aan zee in Poitou-Charentes Campings aan zee in Provence-Alpes-Côte d'Azur
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Zin in een vakantie aan de kust van Frankrijk? In ons overzicht van 204 campings vindt u aanbod van o.a. staanplaatsen, ingerichte tenten, stacaravans en glamping accommodaties.

In Noord-Frankrijk worden de brede zandstranden afgewisseld met krijtrotsen. Het kan er flink waaien, mede hierdoor is het strandzeilen er erg populair. Erg leuk, surfen op het strand, en het gaat hard!

Iets meer zuidelijk, in Noordwest-Frankrijk, bevinden zich de regio's Normandië en Bretagne. In beide regio's is de kustlijn aan de Atlantische Oceaan zeer afwisselend. De ruige kliffen en rotspartijen bieden een prachtig uitzicht over zee en zijn met name bij wandelaars erg in trek. Daarnaast heeft de strandliefhebber volop keus uit brede zandstranden. In Normandië liggen ook Omaha beach en Utah beach, erg bekend van Dday in de tweede wereldoorlog. In Bretagne zijn vooral de stranden in Morbihan en Cotes d'Armor erg in trek. Daar zijn ook de meeste campings te vinden.

In West-Frankrijk, liggen de regio's Pays de la Loire en Poitou-Charentes. De grilligheid van de kustlijn in de meer noordelijk gelegen regio's verdwijnt en langs zee liggen nu lange, brede zandstranden. Vanwege hun breedte en het vaak langzaam aflopen in zee zijn ze erg kindvriendelijk. Het departement Vendée herbergt zo'n 240 kilometer aan brede stranden. Het is dan ook geen wonder dat de vele campings dicht aan zee liggen en erg populair zijn.

Aquitaine in Zuidwest-Frankrijk is de meest zuidelijk gelegen regio aan de Atlantische Oceaan. Langs de stranden van Landes en Gironde bevinden zich mooie campings met directe toegang tot zee. Voor watersporters, en met name surfers, is Landes een surfparadijs. In Seignosse en Hossegor worden jaarlijks internationale surfwedstrijden georganiseerd.

In Zuid-Frankrijk liggen de stranden van de Middellandse zee. De combinatie van het vaak mooie weer, de brede zandstranden en het grote aanbod van uitstekende campings maken Languedoc-Roussillon en de Côte d'Azur populaire bestemmingen voor een campingvakantie aan zee. In de Languedoc-Roussillon liggen de departementen Pyrénées-Orientales met populaire steden zoals Argelès-sur-Mer en Le Barcarès en de Hérault met steden als Vias-Plage, Cap d'Agde en Valras-Plage. Vele Nederlanders trekken elk jaar hier weer naar toe voor hun vakantie aan zee.

Moeten we nog iets vertellen over de Côte d'Azur? Gewoon een geweldige bestemming. Een keer geen zin heeft aan een dag naar het strand? Een mooi moment voor een dagtripje naar één van de mondaine steden zoals Cannes. Het prachtige eiland Corsica lijkt gemaakt voor een vakantie met zon, zee en strand. Het is niet verwonderlijk dat hier de meeste campings direct, of op loopafstand van zee liggen.