Campings aan zee en strand in Engeland

Engeland Campings aan zee in Zuid-Oost Engeland Campings aan zee in Zuid-West Engeland
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Zin in een vakantie aan de kust van Engeland? In ons overzicht van 8 campings vindt u aanbod van o.a. stacaravans en glamping accommodaties.

Voor een strandvakantie denkt u misschien niet gelijk aan Engeland, toch zijn er ook in dit land genoeg campings te vinden die aan de kust liggen. Eigenlijk wel logisch, Engeland is deel van een eiland en heeft dus veel kust. In het zuiden hebt u de meeste kans op zonnige dagen waarbij u aan het strand kunt liggen. Maar behalve zonnen en zwemmen kunt u aan de Engelse kust veel genieten van de natuur en van leuke steden. Er zijn veel natuurparken, -gebieden en reservaten langs de kust. Bijvoorbeeld het grote ‘North York Moors National Park’ in het oosten en op dezelfde hoogte in het westen het ‘Lake District National Park’.

Wanneer u meer richting de zuidelijke helft van Engeland gaat, komt u aan de oostkant bij het regio Yorkshire and the Humber. Hier kunt u onder andere bij het gebied Donna Nook zeehonden zien broeden, dit is in het najaar. Donna Nook is overigens niet de enige plek waar u zeehonden kunt zien, dit kan ook in Oost-Engeland. Hier vindt u verder al een aantal kliffen, al zijn ze nog laag en omringen ze veel zandstranden. De kliffen zijn soms gestreept door de verschillende materialen waaruit ze bestaan.

In Zuid-Oost Engeland worden de kliffen hoger en witter, dit is het karakteristieke uiterlijk van deze regio. Bijvoorbeeld de wereldberoemde kliffen van Dover of de 'Seven Sisters' die u vindt in de buurt van de badplaatsen Brighton en Eastbourne. Voor de kust van deze regio ligt het ‘Isle of Wight’, het eiland Wight. Het ligt niet ver voor de kust, het wordt van Engeland gescheiden door zeestraat de Solent. Ook op het eiland vindt u weer witte kliffen, een bijzonder verscheinsel hier zijn ‘The Needles’, dit zijn rotsen die door de tijd heen zijn gevormd tot een bijzonder natuurverschijnsel.

Zuid-West Engeland is ook een prachtig vakantiegebied. De kliffen vindt u hier ook, maar er zijn ook veel mooie stranden en baaien. Er zijn prachtige routes die u kunt volgen wanneer u graag wandelend de kust verkent. U kunt namelijk (delen van) de South West Coast Path volgen. Wanneer u in deze regio bent is een bezoek aan Jurassic Coast erg leuk. De naam doet het al vermoeden; hier zijn en worden nog steeds veel geologische schatten gevonden. In dit gebied liggen ook veel belangrijke (bad)plaatsen zoals Exmouth, Weymouth en Bournemouth.

In Engeland liggen veel steden die u makkelijk kunt bezoeken tijdens een vakantie aan zee. Zelfs hoofdstad Londen is makkelijk te bereiken, met name tijdens een vakantie in Zuid-Oost en Oost-Engeland. De stad Bristol ligt aan de westkust en aan de rivier Avon. Deze bijzonder mooie stad is absoluut een bezoek waard. Wandel langs de universiteit, de kathedraal, het Kings Weston House en vele andere culturele bezienswaardigheden. Ook erg leuk voor jong en oud, is het jaarlijkse evenementen met vele luchtballonnen.

Regio's / streken in Engeland