Campings aan zee en strand in Duitsland

Duitsland Campings aan zee in Mecklenburg-Vorpommern Campings aan zee in Niedersachsen - Harz Campings aan zee in Schleswig-Holstein
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Zin in een vakantie aan de kust van Duitsland? In ons overzicht van 5 campings vindt u aanbod van o.a. staanplaatsen en stacaravans.

Drie van Duitslands deelstaten liggen aan zee, namelijk Niedersachsen, Schleswig-Holstein en Mecklenburg-Vorpommern.

De meest westelijke van de drie is Niedersachsen, grenzend aan Nederland. De kustlijn loopt vanaf de grens bij Groningen tot aan Hamburg. Een prachtig gebied met mooie zandstranden en duinen, aan de Waddenzee, onderdeel van de Noordzee. Een vakantiebestemming niet ver van huis en toch een prachtige plek om met familie of vrienden te genieten van al het moois. Bezoek de Waddeneilanden zoals Borkum en Langeoog, of de steden zoals Bremershaven en Emden. Daar waar de rivier de Elbe een ‘weg’ vrijmaakt van de zee naar Hamburg gaat Nedersaksen over in Schleswig-Holstein.

Schleswig-Holstein ligt op het schiereiland Jutland, in het noorden ligt de grens met Denemarken. Er zijn twee kusten te onderscheiden, de westkust ligt aan de Waddenzee en de oostkust aan de Baltische Zee oftewel de Oostzee. Ook hier kunt u dus genieten van al het moois dat de Waddenzee met zich meebrengt. Niet alleen hebt u de kans om een zeehond te spotten maar er zijn bijzonder veel vogelsoorten te zien in dit Nationaal Park. Eén van de populaire stranden is bij St. Peter-Ording en ook hier zijn de eilanden weer een bezoekje waard zoals Amrum en Sylt. De kust bij de Oostzee kent mooie witte zandstranden afgewisseld met gezellige vissersdorpjes en steden zoals Flensburg, Kiel en Scharbeutz.

De laatste deelstaat met een kustlijn is Mecklenburg-Vorpommern, gelegen aan de Oostzee. Groene natuur, mooie zandstranden, (schier)eilanden en steden wisselen elkaar af. Dit gebied is zeer geschikt voor de watersporters maar zeker ook voor families. Er zijn op meerdere plekken ondiepe strandmeren te vinden en de kust bestaat behalve uit mooie stranden ook uit bossen, heerlijk voor een wandeling of fietstocht.

Rügen is een bekend en populair eiland en maakt onderdeel uit van deze deelstaat. Hier kunt u bijvoorbeeld naar het plaatsje Bergen. Andere plaatsen om te bezoeken zijn Wismar, Selling, Rostock en Ueckermünde.