Campings aan zee en strand in Denemarken

Denemarken Campings aan zee in Jutland Campings aan zee in Seeland
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Zin in een vakantie aan de kust van Denemarken? In ons overzicht van 5 campings vindt u aanbod van o.a. staanplaatsen, stacaravans en glamping accommodaties.

Voor een vakantie aan zee is Denemarken wellicht niet het eerste wat in u op komt, het is echter meer dan de moeite waard. Niet alleen de zee maar ook de fjorden en de vele natuurparken aan de kust maken dit een bijzondere bestemming. Jutland is een schiereiland van het Europese vasteland en het noordelijke deel is Deens. Omgeven door zee maar ook met veel binnenwateren.

Jutland kent verschillende toeristische streken, zoals West-Jutland en Midden-Jutland. In West-Jutland ligt het noordelijke deel van de Waddenzee, in Denemarken een Nationaal Park. In Midden-Jutland ligt het grote Ringkøbing Fjord waar u bijvoorbeeld kunt watersporten. Waar het fjord overgaat in zee ligt de badplaats Hvide Sande, een fantastische locatie voor een vakantie met de hele familie of met vrienden.

Behalve schiereiland Jutland zijn er nog drie grote eilanden, namelijk Funen, Seeland en Lolland. Daarnaast zijn er nog veel kleine eilanden die ook zeer de moeite waard zijn. Al deze eilanden hebben samen natuurlijk een grote kustlijn.

Het mooie eiland Funen is door tunnels en bruggen met andere delen van Denemarken verbonden. De kust leent zich hier om te zwemmen maar ook om te zeilen, duiken of surfen. Als u van zeevissen houdt moet u niet vergeten de hengels mee te nemen. Veel sportvissers bezoeken Funen voor de vangst van zeeforel. Heerlijk voor 's avonds op de barbecue. Met het gezin is een dagje strand in Skåstrup erg fijn, het strand loopt hier langzaam af

Lolland heeft een kust die onder andere bestaat uit kilometerslange zandstranden. Ook hier zijn de omstandigheden geschikt om te watersporten en om te zeevissen. Dit eiland, waarvan de naam laagland betekend, kent weinig reliëf. Dit maakt het een fijne plek om te fietsen of wandelen, langs de kust maar ook over landweggetjes door het binnenland. Eén van de badplaatsen van Lolland is Rødby, hier komt de veerboot vanuit Duitsland.

Het eiland Seeland is de grootste van de drie. Hier ligt ook hoofdstad Kopenhagen, aan de oostkust. Kopenhagen is een prachtige stad met veel trekpleisters zoals het standbeeld van de kleine zeemeermin. Ook op dit eiland wordt de kustlijn ‘onderbroken’ door fjorden, zoals het Isefjord in het noorden.

Regio's / streken in Denemarken