Campings aan zee en strand in België

België Campings aan zee in Noordzeekust
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Zin in een vakantie aan de kust van België? In ons overzicht van 1 campings vindt u aanbod van o.a. stacaravans.

België kent maar één provincie met een kustlijn, namelijk de provincie West-Vlaanderen. Dit gebied, de Noordzeekust, is slechts zo'n 70 kilometer lang maar er liggen een aantal mooie plaatsen en de stranden zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken. Eén van de vele fijne dingen is dat het dichtbij is, dus ook geschikt voor een kortere vakantie.  

Wanneer u aan de kust de grens van Nederland met België bekijkt ligt daar gelijk het Provinciaal Natuurpark Zwin. Een prachtig gebied waar u zee- en watervogels kunt spotten en een aangrenzend vogelreservaat. Een stukje richting het zuidwesten ligt de populaire badplaats Knokke-Heist en daarna komt u bij Zeebrugge. Deze badplaats is onderdeel van de stad Brugge, een bezoek aan beide plaatsen is aan te raden. In Zeebrugge kunt u een bezoek brengen aan themapark Seafront of gewoon genieten van een wandeling door de duinen of een duik in zee.

Een volgende belangrijke badplaats is Blankenberge, dit oude vissersdorp is al sinds de 19de eeuw een belangrijke toeristische plaats aan de Belgische kust. Een bezoek aan het strand is goed af te wisselen met een wandeling door de stad, bijvoorbeeld langs de kerken. In de avond is een bezoekje aan het casino wellicht een leuk idee voor een uitje. Tussen Blankenberge en Oostende ligt De Haan, een mooie stad dat ook zeer de moeite waard is om te bezoeken.

Dan is er Oostende, wederom een prachtige badplaats. De historische stadskern is erg mooi, in de stad vindt u beschermde monumenten zoals de Sint-Petrus-en-Pauluskerk en de Venetiaanse en Koninklijke Gaanderijen. Nog verder richting de Franse grens komt u langs de badplaatsen Middelkerke en Nieuwpoort. De laatste grote badplaats is Koksijde, een plaats met veel musea. Zo kunt u genieten van een gevarieerde vakantie met zowel zon, strand en zee als cultuur.

Regio's / streken in België