Campings Nederland

Het wapen van Nederland Nederland vakantieland. De vele campings, bezienswaardigheden en variatie in natuur maakt ons land blijvend populair voor een campingvakantie. Bekijk ons overzicht van 174 campings met aanbod van o.a. staanplaatsen, ingerichte tenten, stacaravans en glamping accommodaties.
Algemene informatie over Nederland

Op vakantie in eigen land heeft tal van voordelen. U bent niet al te lang onderweg, ideaal als u maar een korte vakantie wilt. Er is veel te zien en te doen in het mooie Nederland. Water, bossen, een weids landschap, heuvels, nationale parken en nog veel meer. Te voet of op de fiets ziet u de mooiste plaatsen.

Zien en doen tijdens uw vakantie in Nederland

In het noorden van het land vindt u veel meren en rivieren. In Friesland kunt u op veel plekken per boot en ook Groningen heeft een aantal mooie meren. Bezoek ook Pieterburen, om te wadlopen of de zeehondencrèche te bezoeken. Het Overijsselse Giethoorn wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd, hier kunt u per fluisterboot de natuur verkennen. In Drenthe zijn veel kanalen door turfwinning, dit is tevens de provincie waar u de meeste Hunebedden zult vinden.

Het oosten van Nederland is zeer geschikt voor fietsliefhebbers, in Overijssel is bijvoorbeeld een uitgebreid routenetwerk. Deze leidt u door het landelijke landschap, bossen maar ook kastelen. In deze provincie maar ook in Gelderland liggen een aantal gezellige steden. Zwolle, Deventer, Arnhem en Nijmegen zijn enkele voorbeelden hiervan. In Gelderland ligt ook de prachtige natuur van de Veluwe. Culturele uitstapjes, zoals naar het Kröller Müller museum, kunnen worden afgewisseld met uitstapjes met kinderen. Bezoek bijvoorbeeld Avonturenpark Hellendoorn.

Het zuiden van Nederland lijkt soms in niets op de rest van het land. Het is prachtig wandelen en pittig fietsen in de heuvels van Limburg. Er zijn veel mooie plaatsen om te bezoeken, zoals Valkenburg, Maastricht maar ook het kleinere Arcen. In Noord-Brabant vindt u zowel grote en gezellige steden, zoals Eindhoven en Den Bosch, als mooie natuur, zoals de Loonse en Drunense Duinen. Met kinderen maar ook voor volwassenen is een dagje Efteling een erg leuk uitstapje.

Wilt u een vakantie aan zee of water dan zijn Zeeland, Zuid- en Noord-Holland, Flevoland en de Waddeneilanden goede bestemmingen. Wissel een dagje strand af met een bezoek aan de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Alkmaar en maak vooral ook een mooie fietstocht langs de bollenvelden. In Flevoland kunt u naar Walibi Holland, een groot attractiepark. Centraal in het land vindt u Utrecht, in stad Utrecht kunt u bijvoorbeeld de Dom bezichtigen.

Lees meer informatie, zoals de geschiedenis en de bezienswaardigheden over Alkmaar, Dordrecht, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Middelburg en Tilburg

Het klimaat van Nederland

Het klimaat van Nederland kan worden omschreven als een gematigd zeeklimaat. Zowel de zomers als winters zijn mild en de neerslag is vrij gelijkmatig verdeeld over het jaar. Er zijn wel kleine verschillen tussen bijvoorbeeld de kustprovincies en de oostelijke provincies, maar dit scheelt slechts een paar graden. Gemiddeld is het in Nederland zo’n 22 graden op een zomerse dag, ’s nachts koelt het dan af naar 13 graden. In de winter schommelt het tussen de 6 en 0 graden.

Een camping zoeken via de kaart. *

Campings in Nederland Campings Drenthe Campings Flevoland Campings Friesland Campings Gelderland Campings Groningen Campings Limburg Campings Noord-Brabant Campings Noord-Holland Campings Overijssel Campings Utrecht Campings Zeeland Campings Zuid-holland
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Beschikbaar thema: Campings aan zee in Nederland .

Nederland - Vakantie dichtbij

Typisch Nederlands beeldLekker er op uit in eigen land? Een lange of een korte camping-vakantie kan in ons eigen en vertrouwde Nederland. Dichtbij huis ontdek je de mooiste plekken en zie je hoe mooi ons land is. Jong en oud kan genieten van een vakantie op de camping in ons eigen Nederland.

Fietsvakantie in Nederland

Een fietsvakantie vereist een goede fietsNederland is een echt fietsland. Zin in een fiets-vakantie met overnachting op de camping? Fiets-Fun heeft zich er in gespecialiseerd.

Nederland streken / gebieden

Zo maar een plekje in FrankrijkNaast mooie provincies kennen we in Nederland streken en natuurgebieden die vaak apart worden genoemd. Het zijn er te veel om allemaal te benoemen maar sommigen zijn zo bekend en zo in trek voor een vakantie dat we ze speciaal hebben uitgelicht. In al deze streken is het heerlijk fietsen en wandelen. Elk met een ander gezicht.

In Overijssel zijn drie bekende streken te onderscheiden. Bekijk het aanbod per streek in:

Ook in Gelderland, met zijn rivieren en bossen, hebben we drie streken extra uitgelicht.

Staanplaatsen in Nederland

staanplaatsen in NederlandKamperen in eigen land met je eigen tent, caravan of camper. Verspreid over Nederland bieden reisorganisaties staanplaatsen aan. En dat meestal voor dezelfde prijs als rechtstreeks bij de camping.

Ingerichte tenten in Nederland

Ingerichte tenten / huurtenten in NederlandOp vele Nederlandse campings is een ingerichte bunalowtent te huur. Een campingvakantie in eigen land, de kids vinden het geweldig. Kamperen in een heuse tent en spelen met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Wat wil een kind nog meer? Bekijk het aanbod van huurtenten in Nederland.

Staravans in Nederland

Stacaravan - Mobile home in Nederland Vakantie op een gezellige Nederlandse camping is erg poplulair. Als je dat dan doet in een stacaravan / mobile home ben je minder afhankelijk van het weer en koele nachten. Bekijk het aanbod van stacaravans / mobile homes in Nederland.

Glamping in Nederland

Glamping aanbod in NederlandGlamping is in Nederland niet nieuw meer. Steeds meer Nederlanders ontdekken het luxe kamperen in een safaritent of lodgetent. Terwijl de kinderen zich spelen vermaken op de camping geniet u van comfort en ontspannen vakantie.

Campings aan zee

Campings aan de kust in NederlandLekker op vakantie in Nederland. Voor velen hoort daar het noordzeestrand bij. En waarom niet? Er zijn vele mooie stranden en badplaatsen in Nederland. Bekijk het overzicht van campings op loopafstand (binnen 1 km.) van het strand:

Kamperen bij de boer

Glamping aanbod in NederlandKamperen bij de boer is leuk, met name voor de kinderen. In Nederland zie je steeds meer boerencampings. Farmcamps biedt zelfs safaritenten aan. Glamping op de boerderij dus. Maar het is een prima combinatie. Terwijl u lekker geniet van de luxe van een safaritent zijn de kinderen bijvoorbeeld druk in de weer op de boerderij omdat ze graag het "Boerenknecht Diploma" willen halen
Bekijk het aanbod bij Farmcamps