Campings Nederland

Het wapen van Nederland Nederland vakantieland. De vele campings, bezienswaardigheden en variatie in natuur maakt ons land blijvend populair voor een campingvakantie. Op de campings zijn ondermeer staanplaatsen, ingerichte tenten, stacaravans en glamping accommodaties te huur.
Algemene informatie over Nederland

Op vakantie in eigen land heeft tal van voordelen. U bent niet al te lang onderweg, ideaal als u maar een korte vakantie wilt. Er is veel te zien en te doen in het mooie Nederland. Water, bossen, een weids landschap, heuvels, nationale parken en nog veel meer. Te voet of op de fiets ziet u de mooiste plaatsen.

Zien en doen tijdens uw vakantie in Nederland

In het noorden van het land vindt u veel meren en rivieren. In Friesland kunt u op veel plekken per boot en ook Groningen heeft een aantal mooie meren. Bezoek ook Pieterburen, om te wadlopen of de zeehondencrèche te bezoeken. Het Overijsselse Giethoorn wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd, hier kunt u per fluisterboot de natuur verkennen. In Drenthe zijn veel kanalen door turfwinning, dit is tevens de provincie waar u de meeste Hunebedden zult vinden.

Het oosten van Nederland is zeer geschikt voor fietsliefhebbers, in Overijssel is bijvoorbeeld een uitgebreid routenetwerk. Deze leidt u door het landelijke landschap, bossen maar ook kastelen. In deze provincie maar ook in Gelderland liggen een aantal gezellige steden. Zwolle, Deventer, Arnhem en Nijmegen zijn enkele voorbeelden hiervan. In Gelderland ligt ook de prachtige natuur van de Veluwe. Culturele uitstapjes, zoals naar het Kröller Müller museum, kunnen worden afgewisseld met uitstapjes met kinderen. Bezoek bijvoorbeeld Avonturenpark Hellendoorn.

Het zuiden van Nederland lijkt soms in niets op de rest van het land. Het is prachtig wandelen en pittig fietsen in de heuvels van Limburg. Er zijn veel mooie plaatsen om te bezoeken, zoals Valkenburg, Maastricht maar ook het kleinere Arcen. In Noord-Brabant vindt u zowel grote en gezellige steden, zoals Eindhoven en Den Bosch, als mooie natuur, zoals de Loonse en Drunense Duinen. Met kinderen maar ook voor volwassenen is een dagje Efteling een erg leuk uitstapje.

Wilt u een vakantie aan zee of water dan zijn Zeeland, Zuid- en Noord-Holland, Flevoland en de Waddeneilanden goede bestemmingen. Wissel een dagje strand af met een bezoek aan de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Alkmaar en maak vooral ook een mooie fietstocht langs de bollenvelden. In Flevoland kunt u naar Walibi Holland, een groot attractiepark. Centraal in het land vindt u Utrecht, in stad Utrecht kunt u bijvoorbeeld de Dom bezichtigen.

Lees meer informatie, zoals de geschiedenis en de bezienswaardigheden over steden in Nederland

Het klimaat van Nederland

Het klimaat van Nederland kan worden omschreven als een gematigd zeeklimaat. Zowel de zomers als winters zijn mild en de neerslag is vrij gelijkmatig verdeeld over het jaar. Er zijn wel kleine verschillen tussen bijvoorbeeld de kustprovincies en de oostelijke provincies, maar dit scheelt slechts een paar graden. Gemiddeld is het in Nederland zo’n 22 graden op een zomerse dag, ’s nachts koelt het dan af naar 13 graden. In de winter schommelt het tussen de 6 en 0 graden.

Een camping zoeken via de kaart. *

Nederland Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord-Brabant Noord-Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid-holland
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.

Staanplaatsen

staanplaatsen in NederlandEen staanplaats kunt bij een reisorganisatie meestal voor dezelfde prijs boeken als direct bij de camping.

Ingerichte tenten

Ingerichte tenten / huurtenten in NederlandHet echte gevoel van kamperen en toch de luxe van een compleet ingerichte huurtent.

Stacaravans

Stacaravan - Mobile home in NederlandVakantie op de camping in een stacaravan of mobile home is gewoon luxe kamperen. Met of zonder airco, wel of geen terras.

Glamping

Glamping aanbod in NederlandHet glamping aanbod wordt steeds groter. Het is wel heerlijk luxe, zo'n vakantie in een luxe lodgetent of safaritent.

Campings aan zee

Campings aan de kust in NederlandEen vakantie met zon, zee en strand. Bekijk het overzicht van campings die op loopafstand (binnen 1 km.) van het strand liggen.

Terrassencampings

TerrassencampingsEen terrassen-camping heeft iets bijzonders. Door het hoogteverschil heeft u vaak een prachtig uitzicht over de omgeving.

Kamperen bij de boer

Kamperen bij de boer in NederlandOp zoek naar een boeren-camping? Bij BoerenBed en Farmcamps logeert in een speciaal ingerichte safaritent:

Fietsvakantie in Nederland

Een fietsvakantie vereist een goede fietsMisschien is een actieve fietsvakantie iets voor u. Fietsvakanties zijn er in elke categorie. Het aanbod in Nederland:

1 ouder vakanties

1-ouder campingvakanties via EstivantBen je een alleenstaande ouder? Dan is een vakantie via Estivant mischien een goed idee. De campings, accommodaties en activiteiten zijn gericht op de alleenstaande ouder.
Informatie en campings in Drenthe

Een camping in Drenhte is de ideale uitvalsbasis voor lange fietstochten, wandelingen en leuke uitstapjes. De bossen kunnen nooit ver weg zijn en verspreid over de provincie zijn er tal van prachtige natuurgebieden en natuurlijk de de nationale parken Dingelderveld, het Drents-Friese Wol en de Drentsche Aa. De mooie fietsroutes brengen u langs de mooiste plekjes, incusief de bekende hunebedden natuurlijk. Ook voor uitjes met de kinderen zijn er volop mogelijkheden. Neem ze mee naar het verkeerspark in Assen, Speelstad Oranje in Oranje of de dierentuin in Emmen.

Fietsen door Drenthe
Informatie en campings in Friesland

Het vele water in Friesland heeft een grote aantrekkingskracht op vakantiegangers. Veel campings zijn dan ook direct aan het water te vinden. Dit biedt mogelijkheden voor watersporters, bijvoorbeeld surfers. Het is ook leuk om één of meerdere dagen een boot te huren en enkele van de vele vaarroutes te volgen. Ook voor natuur bent u in Friesland op het goede adres. Er zijn maar liefst vier nationale parken: het Drents-Friese Wold, de Alde Feanen, het Lauwersmeer en Schiermonnikoog. Met kinderen zijn er leuke uitstapjes te maken. Ga bijvoorbeeld naar een klimpark, waterpark of attractiepark.

Volop watersportmogelijkheden in Friesland
Informatie en campings in Gelderland

Gelderland is niet alleen groot. Het is een veelzijdige provincie met schitterende natuur in de Achterhoek, het Rivierenland en de Veluwe in combinatie met de gezelligheid van de stad in de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Ga naar Arnhem voor een bezoek aan het Nederlands Openlucht museum of de dierentuin Burgers’ Zoo. Ook het Kröller Müller Museum in Otterlo is zeker de moeite waard. Liever fietsen of wandelen? Dat kan overal in de provincie. Of het nu is in Nationaal Park de Hoge Veluwe, in het gevarieerde landschap van de Achterhoek of in het bijzondere landschap van het Rivierenland dat bestaat uit het Land van Maas, de Betuwe en de Bommelerwaard

Campings in Gelderland liggen vaak dichtbij het water
Informatie en campings in Limburg

Ga naar een camping in Limburg voor een actieve vakantie met wandelen, fietsen en mountainbiken in het heuvelachtige landschap of geniet van de gezeiligheid in mooie, gezellige steden zoals Venlo, Maastricht en Valkenburg. In het noorden van Limburg is het landschap nog wat vlakker maar verder in het zuiden is het erg heuvelachtig. Bekijk de grotten in Valkenburg of ga naar het hoogste punt van Nederland, de Vaalserberg dat tevens het drielandenpunt is. Met de kinderen maakt u leuke uitstapjes naar bijvoorbeeld Mosaqua in Gulpen of de dierentuin GaiaZOO in Kerkrade.

Het heuvellandschap van Limburg
Informatie en campings in Overijssel

Overal in Overijssel vindt u prachtige natuur. De twee nationale parken, de Weerribben-Wieden en de Sallandse Heuvelrug, zijn niet met elkaar te vergelijken en dat geeft meteen de veelzijdigheid van Overijssel weer. In het noordwesten is het meeste water te vinden, ideaal voor liefhebbers van watersporten. Als u naar een camping in Twente gaat moet u zeker de fietsen meenemen om er tijdens het volgen van één van de vele goed aangegeven fietsroutes te genieten van het prachtige coulisselandschap met houtwallen en heggen. Iets doen met de kinderen is ook geen probleem. Met zoveel aanbod zijn er vast meerdere leuke atracties in de buurt van uw camping te vinden.

Een camping in het groen van Overijssel
Informatie en campings in Zeeland

In Zeeland bestaat uit schiereilanden. In het noorden vindt u Tholen en Schouwen-Duiveland, in het zuiden Zeeuws-Vlaanderen en daartussen liggen Noord-Beveland en Zuid-Beveland en Walcheren. Een omgeving waar kunt u genieten van een vakantie met zon, zee en strand maar ook voor de actieve vakantieganger zijn er volop mogelijkheden. Er lopen vele wandelroutes en het vlakke landschap is erg geschikt het maken van fietstochten. In zeeland vindt u veel gezellige plaatsen zoals Domburg, Zierikzee, Middelburg, Veere en Domburg. Met een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans wordt leuk en leerzaam gecombineerd.

Een strand in Zeeland