Campings Baden-Wurttemberg - Duitsland

Het wapen van Baden-Württemberg De deelstaat Baden-Württemberg, met de hoofdstad Stuttgart, heeft naast leuke campings van alles te bieden voor jong en oud. Bekijk ons overzicht van 2 campings met aanbod van o.a. staanplaatsen.
Algemene informatie over Baden-Wurttemberg

Baden-Württemberg is een deelstaat van Duitsland en bevindt zich in het zuidwesten van het land, daarbij grenzend aan de landen Frankrijk en Zwitserland. De hoofdstad van Baden-Württemberg is Stuttgart, een van Duitsland's tien grootste steden. Er zijn leuke campings verdeeld over de hele deelstaat, dus waar de reis ook naartoe gaat, er is wel een camping in de buurt.

Zien en doen tijdens de vakantie in Baden-Wurttemberg

In Baden-Württemberg zijn genoeg dingen te beleven. In het plaatsje Rust is het Europa Park, het grootste themapark van Duitsland. En dan is er nog Erlebnispark Tripsdrill (of gewoon Tripsdrill), ook een attractiepark met meer dan honderd verschillende attracties voor jong en oud. Daarnaast zijn er genoeg musea te bezoeken, zoals het Klostermuseum, het Tannery museum en het International Luftfahrt Museum. Of voor liefhebbers van gebouwen zijn er bijvoorbeeld de St. Michael, de Herrgottskirche en het Benediktinerkloster. En niet te vergeten, het bloemeneiland, een leuke en unieke plek om te bezichtigen. Kortom, saai is het er zeker niet.

En dan is er nog de hoofdstad van Baden-Württemberg, Stuttgart. Deze stad is belangrijk als cultureel centrum en sportstad (sport is er belangrijk door het jaarlijkse tennistoernooi dat er gehouden wordt en de voetbalbalclub van de stad). In het centrum van Stuttgart ligt Schlossplatz, het belangrijkste plein. Vanuit dit centrale punt kunt u het winkelgedeelte van de stad bezoeken, met de belangrijkste winkelstraat van de stad. Vanuit ditzelfde punt kunt u ook de musea en oude gebouwen van Stuttgart bezoeken. Hoewel de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog flink verwoest werd, zijn veel historische gebouwen gereconstrueerd. Verder zijn er tuinen die mooi zijn om te bezoeken als familie of om door te fietsen. Stuttgart staat ook bekend om haar cultuur. Er zijn jaarlijks vele festivals, zoals het Volksfest, de kerstmarkt en het zomer festival.

Het klimaat van Baden-Wurttemberg

Hoewel Baden-Württemberg niet direct aan zee ligt, is het klimaat hier te beschrijven als een gematigd zeeklimaat. De koudste maand is er januari, met een gemiddelde temperatuur van 0 graden. De warmste maanden zijn juli en augustus, met een gemiddelde temperatuur van 20 graden.

Een camping zoeken via de kaart. *

Campings in Duitsland Campings Baden-Württemberg - Zwarte Woud Campings Beieren Campings Brandenburg Campings Hessen Campings Mecklenburg-Vorpommern Campings Niedersachsen - Harz Campings Nordrhein-Westfalen - Sauerland Campings Rijnland-Palts - Eifel - Moezel - Saar - Hondsrug Campings Saksen Campings Schleswig-Holstein
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.

Meest bekeken campings Baden-Wurttemberg

Pagina 1/1
-

Ellwangen - Baden-Wurttemberg - Duitsland

Chalet huren
Bungalow, vakantiehuis of appartement
Stacaravan - mobile home
Bungalowtent - huurtent - luxe ingerichte tent
Staanplaats / standplaats
Boek deze camping bij:
Zoekcode: 174 AZUR Camping Ellwangen a.d. Jagst  - Ellwangen
Plaatsen:
Toer: 80
Vast: 13      Camper: 9
  • Gelegen bij Ellwangen, aan het riviertje de Jagst
  • Naast openbaar, overdekt golfslagbad (niet gratis)
  • Mooie natuur om te wandelen en fietsen
Gelegen aan of dichtbij water (zee, meer of rivier op max. 10 km.) Er is een zwembad aanwezig Kindvriendelijk, speeltuin en/of kinderbad aanwezig
-

Wertheim / Bestenheid - Baden-Wurttemberg - Duitsland

Chalet huren
Bungalow, vakantiehuis of appartement
Stacaravan - mobile home
Bungalowtent - huurtent - luxe ingerichte tent
Staanplaats / standplaats
Boek deze camping bij:
Zoekcode: 176 Camping AZUR Cp-park Wertheim am Main  - Wertheim / Bestenheid
Plaatsen:
Toer: 220
Vast: 100
  • Gelegen aan de rivier de Main
  • Goed onderhouden camping met vlak terrein
  • Maak een autorit over de 'Romantische Straße'
Bosrijke omgeving Gelegen aan of dichtbij water (zee, meer of rivier op max. 10 km.) Kindvriendelijk, speeltuin en/of kinderbad aanwezig Er zijn sportmogelijkheden
Pagina 1/1