Campings Duitsland

Het wapen van Duitland Duitsland is door haar veelzijdigheid van natuur en de vele wandel-, fiets- en watersportmogelijkheden al jarenlang een populair vakantieland. Op de campings zijn ondermeer staanplaatsen, ingerichte tenten, stacaravans en glamping accommodaties te huur.
Algemene informatie over Duitsland

Niet alleen in het zuiden liggen mooie vakantielanden, ook het land van onze oosterburen is een fijne bestemming. Voor hele gezinnen dankzij de fijne voorzieningen en pretparken maar ook voor een wandel- en fietsvakantie. Er zijn zestien deelstaten en het land kan gezien worden als drie geografische gebieden. De laagvlakte in het noorden, het centrale middengebergte en in het zuiden de Alpen. Berlijn is zowel de hoofdstad als de grootste stad van het land.

Zien en doen tijdens uw vakantie in Duitsland

Alleen al Berlijn is een hele vakantie waard. Deze grote stad heeft vele parken en talloze bezienswaardigheden. Maar er is natuurlijk meer in Duitsland. In het noorden van het land liggen de Noordzee, de Oostzee en Denemarken. De stad Hamburg is hier het grootst, het heeft een eigen haven en is een eigen deelstaat. Ook steden Kiel en Bremen zijn belangrijk in Noord-Duitsland.

West-Duitsland grenst aan Nederland en België, hier is de prachtige stad Keulen de hoofdstad. Die kunt u prima bezoeken voor een dagje uit, bekijk dan de indrukwekkende Dom of een aantal van de twaalf grote romaanse basilieken. Ook Düsseldorf en Frankfurt am Main zijn de moeite waard voor een goede stadswandeling of stedentrip. Wijnliefhebbers kunnen naar de vallei van de Moezel.

Oost-Duitsland, de voormalige DDR, bestaat onder andere uit Brandenbrug, Saksen-Anhalt en Thüringen. Heerlijk voor een vakantie vol fiets- of wandeltochten. Ook hier kunt u mooie steden bezoeken zoals Leipzig en Dresden. In Zuid-Duitsland liggen Beieren en Badem-Württemberg. De grootste stad is hier München, een mooie bestemming voor cultuurliefhebbers. Ook Stuttgart is hier een belangrijke stad. Langs de rivieren de Donau, de Lech en de Main kunt u prachtige tochten maken. Ook zijn hier de Beierse Alpen, met het hoogste punt de Zugspitze op 2963 meter hoogte.

Ook met kinderen kunt u tal van leuke uitstapjes maken in Duitsland. Denk aan Movie World maar ook Legoland en Playmobil Funland.

Lees meer informatie, zoals de geschiedenis en de bezienswaardigheden over steden in Duitsland

Het klimaat van Duitsland

Het klimaat van Duitsland verschilt per gebied. In het noorden en midden zijn de zomers zacht en de winters fris en vochtig, bijvoorbeeld in Hamburg. Daar is het ’s zomers 22 graden en in de winter rond het vriespunt. In het zuiden en in de bergketens kunt u rekenen op warmere zomers en koudere winters met sneeuw.

Een camping zoeken via de kaart. *

Duitsland Baden-Württemberg - Zwarte Woud Beieren Brandenburg Hessen Mecklenburg-Vorpommern Niedersachsen - Harz Nordrhein-Westfalen - Sauerland Rijnland-Palts - Eifel - Moezel - Saar - Hondsrug Saksen Schleswig-Holstein
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.

Meest bekeken campings Duitsland

Duitsland - Kastelen & natuur

Een kasteel in DuitslandDuitsland heeft veel te bieden. Hier kunt u genieten van vele bezienswaardigheden, moderne kunst, architectuur, festivals en niet te vergeten schitterende natuur. Duitsland is rijk aan mooie kastelen zoals het kasteel van Heidelberg, Schloss Neuschwanstein, Burg Eltz in het dal van de Moezel en het Landgrafenschloss.

Prachtig Duitsland Ga naar een camping in Duitsland voor een actieve vakantie. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Liefhebbers van watersport kunnen hier hun hart ook ophalen want de Noordzee, de Baltische Zee en de vele meren en rivieren maken Duitsland een perfect land voor surfers, zeilers en kanoërs.
Naast prachtige kleine stadjes en plaatsen zijn ook de grotere steden de moeite waard om te bezoeken. Berlijn, Hamburg, Düsseldorf, Frankfurt en München zijn zomaar enkele voorbeelden.

Staanplaatsen in Duitsland

staanplaatsen in DuitslandMeerdere reis- organisaties bieden staanplaatsen aan. En dan bent u meestal echt niet duurder uit dan wanneer u een standplaats rechtstreeks bij de camping boekt. Suncamp is verreweg de grootste aanbieder in Duitsland. Ook de bekende Knaus campings worden via Suncamp aangeboden. Er zijn vast een camping bij die past.

Ingerichte tenten in Duitsland

Ingerichte tenten / huurtenten in DuitslandVerspreid over Duitsland worden luxe ingerichte tenten te huur aangeboden. Dat wordt heerlijk genieten van een vakantie op de camping bij onze oosterburen. Het maken van uitstapjes en plezier op de camping wordt gecombineerd met de luxe van een ingerichte huurtent. Bekijk het aanbod in Duitland.

Stacaravans

Stacaravan - Mobile home in Duitsland Kamperen maar toch beschikken over een eigen toilet, badkamer en meerdere vertrekken doe je in een stacaravan of mobile home. In Duitsland worden ze volop aangeboden. Terwijl de kinderen lekker spelen leest u een boek bij uw eigen 'huisje' op de camping. Lekker ontspannen vakantie vieren dus.

Glamping in Duitsland

Glamping aanbod in DuitslandJe zou het misschien niet verwachten maar ook in Duitsland is glamping mogelijk. Ervaar de luxe en het comfort van een lodgetent of safaritent. Geniet van de sfeer die het opwekt. Deze, vanzelfsprekend volledig luxe ingerichte tenten, zijn uitgerust met een houten vloer, een keuken en meerdere slaapvertrekken. Soms zelfs met eigen toilet.

Fietsvakantie in Duitsland

Een fietsvakantie vereist een goede fietsHeerlijk fietsen in Duitsland iets voor u? Fiets-Fun heeft mooie routes en campings in de omgeving van Berlijn, de regio Brandenburg. Overdag lekker fietsen, 's avonds heerlijk relaxen en 's nachts comfortabel slapen in een "De Waard" tent. Een mooie combinatie.

Boerderijcampings in Duitsland

Logeren bij de boer in DuitslandOp zoek naar een mooie boerencamping in Duitsland? Met BoerenBed logeert u bij een werkende boerderij in een speciaal ingerichte safaritent: De BoerenBed Tent

Campings aan zee

Campings aan de kust in DuitslandDe stranden in Duitsland zijn in het noorden te vinden. Nasst mooie zandstranden en duinen is er ook het duitse gedeelte van de Waddenzee. Niet alleen zonnen dus, er is ook genoeg te zien. Bekijk het overzicht van campings op loopafstand (binnen 1 km.) van het strand: